Medimagazin logo

Doktor, 7'şer dolara 43 kişiyi öldürdü

Irak'ın Kerkük kentinde görev yapan bir doktor, hastaneye gelen yaralı polis ve askerleri zehirli iğne ile öldürdüğünü itiraf etti. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden doktorun, bu suçu 7 dolar karşılığında işlediği öne sürülürken, zanlının kurbanları arasında üst düzey polis ve askerler de olduğu ortaya çıktı
Doktor, 7'şer dolara 43 kişiyi öldürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Irak'ın Kerkük kentinde görev yapan bir doktor, hastaneye gelen yaralı polis ve askerleri zehirli iğne ile öldürdüğünü itiraf etti. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden doktorun, bu suçu 7 dolar karşılığında işlediği öne sürülürken, zanlının kurbanları arasında üst düzey polis ve askerler de olduğu ortaya çıktı.


Ülkenin kuzeyindeki Kerkük'te meydana gelen olay, Irak'ın gündemine bomba gibi düştü. Alınan bilgilere göre, kent merkezindeki Cumhuriye Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Luey El Dai, bombalı ve silahlı saldırılarda yaralan polis ve askerleri zehirli iğne ile öldürdüğünü söyledi. Emniyetteki çapraz sorguda işlediği suçları tek tek itiraf eden doktorun, Irak'taki faaliyetlerine hız veren eski Baas Partisi milislerinin yoğunlukta olduğu 'El Ensar Ordusu' adlı örgüte mensup olduğu öğrenildi. Şu ana kadar 43 kişiyi öldüren zanlının kurbanları arasında üst düzey polis ve askerlerin de bulunduğu öğrenilirken, Irak polis ve askeri yetkililerince çift taraflı sorguya alınan doktorun asıl amacının, ABD askerlerini öldürmek olduğu kaydedildi.


Sorgusu devam eden Dai, "Örgüt adına göreve başlarken, benden sadece Amerikan askerlerini öldürmem istendi; ancak bunu başaramadım. Örgüt içindeki görevlerimden biri de yaralı arkadaşlarımızı tedavi etmekti. Bağlı bulunduğum hastanede gelen yaralı polis ve askerleri ya zehirli iğne ile veya oksijen tüpünü kapatarak öldürüyordum. Öldürdüklerim arasında üst düzey emniyet görevlileri de vardı" dedi.


Saldırılarda ağır şekilde yaralanarak ameliyata alınan üst düzey bir emniyet görevlisini, ameliyat masasındayken oksijen tüpünü keserek öldürdüğünü de anlatan zanlının, yaptıkları karşısında örgütten, öldürdüğü kişi başına 7 dolar aldığı ileri sürüldü.

Mynet
doktor
7'şer
dolara
43
kişiyi
öldürdü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir