Medimagazin logo

Çorapçıoğlu :Türki Cumhuriyetten gelen doktorlar bizde 3. sınıftan başlıyor

YÖK Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Çorapçıoğlu, "İthal doktorlar hoşgelirler ama YÖK'ün YÖS'ünü geçmeden, Türkçe öğrenmeden doktorluk yapamazlar. Bu insanları sınavsız alıp, vatandaşın canını teslim edemezsiniz" dedi
Çorapçıoğlu :Türki Cumhuriyetten gelen doktorlar bizde 3. sınıftan başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
YÖK Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Çorapçıoğlu, "İthal doktorlar hoşgelirler ama YÖK'ün YÖS'ünü geçmeden, Türkçe öğrenmeden doktorluk yapamazlar. Bu insanları sınavsız alıp, vatandaşın canını teslim edemezsiniz" dedi.

YÖK Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı, Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yabancı doktorların Türkiye'de çalışması projesinin YÖK'ün izni olmadan uygulanamayacağını savundu. "Türkiye'de kimse YÖK denkliği alıp lisans diploması almadan doktorluk alamaz" diye konuşan Çorapçıoğlu, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasının sadece mevzuat düzenlemesi ile mümkün olamayacağını söyledi.

MAHKEMEDEN DÖNER

Türk doktorların da yabancı ülkelerde doktorluk yapamadığına değinen Çorapçıoğlu, "Dünyanın hiçbir ülkesine Türk doktoru gidip, denklik ve dil sınavlarını geçmeden doktorluk yapamaz. İngiltere'ye gittiğimde bana da yaptırmamışlar, 'hastaya dokunamazsın' demişlerdi. Biz de de YÖK izin vermeden böyle birşey mümkün olmayacak. YÖK hem Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) ile dil yeterliliğine bakacak hem de denklik için açacağı sınava tâbi tutacak. Bu 2 aşamayı düşünmeden hazırlanan 'ithal doktor' projesi hayata geçirilemez. Anayasa Mahkemesi'nden döner" diye konuştu. Hükümetin 5 bin doktorla uygulamayı başlatacağı şeklindeki hatırlatma üzerine Çorapçıoğlu, "5 bin tane sınav yapacaz demektir. Öğrenci olarak kabul edip etmeyeceğimize karar veririz. Hoşgelirler ancak YÖK'ün YÖS'ünü geçmeden, Türkçe öğrenmeden doktorluk yapamazlar" dedi.

Türki Cumhuriyetlerdeki doktorlarla da ilgili değerlendirme yapan Çorapçıoğlu, "Ankara Üniversitesi'ne başvuranları sınava alıyoruz. 3. sınıfa ancak başlayabiliyorlar. Bugüne kadar dördüncü sınıftan başlayan bir öğrenci dışında hepsi 3'ten başladı. Bu insanları sınavsız alıp, vatandaşın canını teslim edemezsiniz" dedi. YÖK'ün zamanı geldiğinde konuşacağını ve konunun bilimsel boyutu konusunda açıklama yapacağını belirten Çorapçıoğlu, "14 Mart'ta Cumhurbaşkanımızla da kaygılarımızı paylaşacağız" dedi.

Yenişafak
çorapçıoğlu
:türki
cumhuriyetten
gelen
doktorlar
bizde
3.
sınıftan
başlıyor
Yorum (1)
RKTR
Sayın Hocam, bu ülkede tıp doktorlarından ölesiye nefret eden sadece halk değil ki. Basın, siyaset ve özellikle hukuk sistemi de benzer duygular besliyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir