Medimagazin logo

Özel hastanelere 'fahiş fiyat' uyarısı

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı özel hastanelerin hastalara "fahiş" faturalar çıkarmalarına sert tepki göstererek, "Akıl almaz rakamlarla vatandaşa yükleniyorlar. Özel sektör 'kazları bulduk tüyleri yolalım' havasına girmesin" uyarısında bulundu
Özel hastanelere 'fahiş fiyat' uyarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı özel hastanelerin hastalara "fahiş" faturalar çıkarmalarına sert tepki göstererek, "Akıl almaz rakamlarla vatandaşa yükleniyorlar. Özel sektör 'kazları bulduk tüyleri yolalım' havasına girmesin" uyarısında bulundu.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi'ni hizmete açan Erdoğan, hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek tek elden yönetilmesinin "reform" niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Bir tarafta dolu bir SSK veya devlet hastanesi, bir tarafta yatakları boş olan bin vakıf hastanesi vardı. Şimdi SSK'lıya özel hastanelerinin kapılarını açtık. Ancak sistem hala tam olarak sağlıklı şekilde yürümüyor. Çünkü önümüzde hala bürokratik oligarşi duruyor. Er veya geç bunu aşacağız" dedi.

Özel hastanelere sert uyarı

Özel hastanalere de seslenen Erdoğan, "Benim vatandaşım hastane kapılarında kuyrukta bekletilemez. Bazı özel hastanelerde SSK'lılara hala bazı dallarda, poliklinik hizmeti, sağlık hizmeti verilmiyor. Bunları da sağlık bakanlığımız takip ediyor. Anadolu'da sürümden kazanmak diye bir deyim vardır. Boş duracağına gel devletinle anlaşma yap, sen bu imkanlardan istifade et. Ama maalesef özel sektörde öyle bir mantık var ki bazı tedavilerde akıl almaz rakamlarla vatandaşa yükleniyorlar. Özel sektörün 'kazları bulduk tüyleri yolalım' havasına girmemesi gerekir" diye konuştu.

Yeşil Kart yolsuzluğu yapmayın

Halen bir ilde uygulanmakta olan aile hekimliğini 2006'da 10 ile, 2007'de de Türkiye geneline yayacaklarını hatırlatan Erdoğan, SSK ve Emekli Sandığı'na üye hastaların serbest eczanelerden ilaç alırken "katılım payı" vermemek için "Yeşil Kart" alma yoluna gittiklerini de belirterek, burada yeni bir yolsuzluğun ortaya çıktığını, ancak buna izin vermeyeceklerini bildirdi. Erdoğan, "Kimse böyle haksız ve gayri meşru yollara başvurmasın" dedi.

Zamanında bitseydi 10 kat ucuza çıkardı

Başbakan Erdoğan, hastaneyi hizmete açarken de, temeli 1989 yılında atılan ve ancak 15 yılda tamamlanabilen hastane için 47,5 trilyon lira harcandığını hatırlatarak, "Zamanında bitirilseydi 6-7 trilyon liraya çıkardı" dedi. 400 hasta yatağı, 58 yoğun bakım yatağı, 42 otel yatağı, 26 kardiyoloji yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathane, 6 anjiyografi odası, 4 röntgen odası ve 40 poliklinik bulunan hastanede yılda 4 bin ameliyat yapılabilecek, 100 bin kişiye poliklinik hizmeti verilebilecek.

Hastası rehin kalan bana bildirsin'

Başbakan Erdoğan, iktidarlarının en önemli vurgusunun sosyal devlet ilkesini tam anlamıyla hayata geçirmek olduğunu söyledi. "Gerçek bir sosyal devlette kimse ama hiç kimse 'Ben devletim, devletin gücünü kullanıyorum' deme cüretine sahip değildir" diyen Erdoğan, artık vatandaşın "vatandaş" olduğunu hissetmeye başladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bütün çözümleri halkımızla konuşarak, dertleşerek buluyoruz. Artık hastanelerde rehin kalma olaylarına son vermekte kararlıyız. Bir defa daha sesleniyorum: hangi hastanede hastaların rehin kalma olayı varsa bunu bize lütfen bildirin. Bütün kurumlar da bize bildirsin. Biz gereği neyse yaparız. Hiçbir hastanede hastaya sağlık karnesi dışında belge sorulmayacağı konusunda çok hassas olduğumuzu da bir defa daha hatırlatıyorum" dedi. Erdoğan, 150 hastanede "Hasta hakları danışma merkezleri" açtıklarını da belirterek, hastaların buralara şikayetçi olabileceklerini söyledi.

İstanbul'a 3 hastane sözü

Başbakan Erdoğan, "Hastane istiyoruz" pankartını görünce, "Bu bölgede hastaneye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Yeni bir proje çalışması başlatacağız. Bölgede büyük bir devlet hastanesinin temelini atacağız. İstanbul'un her iki yakasına da 2 yanık tedavi merkezinin yapılmasını programımıza aldık" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, İstanbul'daki sağlık ocağı sayısını 217'den 427'ye çıkardıklarını bildirdi.

Yenişafak
özel
hastanelere
'fahiş
fiyat'
uyarısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir