Medimagazin logo

Ambulans 40 kilometreyi 7 saatte aştı

Kuş gribinden üç kişinin öldüğü Türkiye'de devlet, kuş gribine yakalandığı düşünülen çocukları almak için Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyüne yedi saatte ulaşabildi
Ambulans 40 kilometreyi 7 saatte aştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribinden üç kişinin öldüğü Türkiye'de devlet, kuş gribine yakalandığı düşünülen çocukları almak için Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyüne yedi saatte ulaşabildi.
Çocuklarının tavukla temas ettikten sonra rahatsızlandığını söyleyen Mehmet Alinazik, feryadını CNN TÜRK aracılığıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a duyurdu.
Bakan talimat verdikten tam yedi saat sonra çocuklar hastaneye kaldırıldı. İlk muayenede çocukların muhtemelen kuş gribi oldukları belirtildi.
Kuş gribine Avrupa'nın ilk kurbanlarını veren Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi hareketli günler geçiriyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamasının ardından tavuklarla temas edenler hastanenin yolunu tutuyor.
Acil servisin yetersiz kaldığı hastanelerde doktorlar yüzlerce hastaya hizmet vermeye çalışıyor. Hastanelere en çok tavuklarla iç içe olan çocuklar geliyor.
Çoğu kişinin tavuğunu sakladığı hatta kesip yediği Doğubeyazıt'ta halk tedirgin. Üç çocuğu kuş gribi olan Mehmet Elnazik, "tavukları kestik, yedik" derken, kucağında çocuğu bulunan bir başka baba ise, "tavuklarımız ölüyordu, birini de biz kesip yedik" şeklinde konuşuyor.

Milliyet
ambulans
40
kilometreyi
7
saatte
aştı
Yorum (3)
Hakkı Zafer Güney
Sayın hocama katılıyorum. Bu konuda Türk Farmakoloji Derneği bültenine de bir yazı yazmıştım. Mobbing in tüm aşamalarını birebir yaşadım. Bence mobbing i azaltmanın en önemli yolu eğitim ve denetim. Teşekkürler. Prof. Dr. Zafer Güney Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
0
Cevapla
adını vermek istemeyen biri
sayın özmen güzel ve doğru şeyler yazmışsınız.ancak yazdığınız herşey yapılmalı edilmeli şeklinde tavsiye niteliğinde şeyler. aktif olarak ne yapılıyor örneğin yök bu konudaki şikayetleri değerlendiren bir komisyon şikayetlerin yerinde incelemesini yapan bir ekip oluşturulması konusunda herhangi bir çalışma yapılıyormu ben de bir mobbing mağduruyum hem de en ileri seviyede yaşıyorum şu anda burda ifade etmeyeceğim olayları şu an yaşamaktayım. başbakanlık havada kalan bir genelge ile mobbing yapmayım yaparsanız size çok kızarım anlamına gelen bir genelgei yayınladı kim buna uyuyor daha bir çok devlet kuruluşunun bu bu genelgeden haberi bile yok bırakın devlet kuruluşunu olayı hukuka götürdüğünüz zaman hakimler savcılar bile mobbing suçundan habersiz. işin daha acısı mobbinge uğrayan birisi mobbinge uğradığının bile farkında değil "ya bizim müdürün dekanın kahrını çekiyorum işte allah belasını versin" diye kaderci bir yaklaşımla olayı içselleştiriyor. benim naçizane önerim bir adım olarak yazılı ve görsel medyada aktif olarak çıkıp bu konuları anlatmamız gerekiyor. ki insanlar "evet ben de mobbinge uğruyormuşum ve hakalrım varmış" diye bilsinler ayrıca ilgili kurumları yök çalışma bakanlığı vb. baskı altına alıp bu tip olaylarla daha aktif ilgilenmeleri sağlanmalıdır eğer yazdığınız yazınızın arkasındaysanız mobbingle ilgili çeşitli dernekler gayet hüsnüniyetle bu konuda her türlü çabayı göstermektedirler internetten araştırısanız eminimki bunlara ulaşabilirsiniz. burada can siperane çalışan gayet üst düzey eğitimli insanlar bulunmaktadır. eğer mobbinge karşı bir şey yapılacaksa öncelikle mobbinge uğrayan veya uğrama tehlikesi içinde olan kişiler güçbirliği içinde olmalıdır saygılarımla
0
Cevapla
yns
Mobbing yaşayan birisi olarak, meli malılardan ziyade ivedilikle mobbing ıugulayanların cezalandırılması; YÖK'ün mobbing uygulananan kişilere farklı üniversitelerde geçişini kolaylaştırması gereklidir. Travmadan kurtulabilmek için de psikolojik destek alınması; çünkü bu süreci yaşadıkata sonra mobbing uygulayanlar özellikle bu kişi rektörün kendisi ve ekibi olduğu için mafya tipi uygulamalarla bu kişiye baskı mekanizması kurularak o kişiyi yok etme projesini gerçekleştiriyorlar..Mobbing uygulanan kişilerin anlatımlarına başvuurlmalıdır...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir