Medimagazin logo

Çocukların sevgilisi emekli oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Cura, meslektaşlarının ve sevenlerinin katıldığı bir törenle emeklilik yaşamına uğurlandı
Çocukların sevgilisi emekli oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Cura, meslektaşlarının ve sevenlerinin katıldığı bir törenle emeklilik yaşamına uğurlandı.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baylas, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda davetlinin katıldığı törenle, çocukların sevgilisi Prof. Dr. Cura 42 yıllık meslek yaşamına son noktayı koydu.

Prof. Dr. Cura'nın meslek yaşamı boyunca çok sayıda meslektaşını yetiştirdiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener, "Bu bir bayrak yarışıdır. Arkasından gelenler Prof. Dr. Cura'dan aldıkları bayrağı daha ileriye götürmeye devam edeceklerdir" dedi.


Prof. Dr. Orhan Cura'nın laik ve Atatürk ilkelerine bağlı, dürüst, ekip çalışmasına önem veren bir insan olduğunu belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir ise, "Sayın hocamızdan çok şey öğrendik. Ben onun bizleri bırakıp emekli olacağına inanmıyorum. Bu yalnızca bir formalite. Bundan önce de olduğu gibi, bundan sonra da bizlerin arasında olmaya devam edecektir" diye konuştu.


Kendisi için böyle bir tören hazırlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Cura, öğrencilere çok önem verdiğini belirterek, "Onlar bizim velinimetimizdir. Onları baş tacı etmeliyiz. Yetiştirdiğimiz öğrenciler bizlerden aldıkları bayrağı daha ileri götüreceklerdir" dedi.


Tören konuşmaların ardından Prof. Dr. Cura'ya teşekkür plaketi ve çiçeklerin sunulmasıyla sona erdi. Törende, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı adına Ege Orman Vakfı Alphan Cura Korusu ve EBİLTET Öğrenci Topluluğu hazırladıkları anı defterini Prof. Dr. Cura'ya sundu.

İHA
çocukların
sevgilisi
emekli
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir