Medimagazin logo

Recep Akdağ, dekanlara randevu vermedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tıp fakültesi dekanlarının randevu taleplerine olumlu yanıt vermedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, dekanlara arabuluculuk teklif etti
Recep Akdağ, dekanlara randevu vermedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tıp fakültesi dekanlarının randevu taleplerine olumlu yanıt vermedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, dekanlara arabuluculuk teklif etti.

Tıp fakültesi dekanları, 14 Mart Tıp Bayramı'na davet ettikleri TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sıkıntılarını anlatırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan randevu taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını aktardı. Arınç, bunun üzerine tarafları "yemekte buluşturma" önerisinde bulundu.


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dursun, "Sağlık Bakanı henüz randevu talebimizi kabul etmedi. Arınç, TTB'nin politik olması nedeniyle Bakan'ın görüşmek istemiyor olabileceğini ifade etti.


Arınç, 'Sizi organize edeceğim yemek davetinde bakan ile görüştürebilirim' önerisini dile getirdi" dedi.


Dursun, 14 Mart arifesinde sağlık alanındaki gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Devletten alacaklıyız
"Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi sosyal güvenlik kurumlarından alacaklıyız. 40 milyon YTL'lik alacağımız var. Alamadığımız için ödemelerimizi yapamıyoruz ve 14 milyon YTL'lik borcumuz oluştu. Bize sağlanan bütçe 400 bin YTL.

Çözümü YÖK bulur
Hekim açığı var ama öğrenci sayısı artırılamaz. Yabancı hekim de çözüm yolu değil. Hekimlere can emanet ediliyor. YÖK, bakan ve tıp fakülteleri dekanları bir araya gelerek çözüm yolu bulabilir.

Mecburi hizmet
Bu ülke bizim ülkemiz. Tabii ki Anadolu'daki o illere gideceğiz. Ama hekimlere de diğer mecburi hizmet yapan kamu personeline sağlanan haklar verilmeli. En önemlisi tıbbi altyapı olmalı."


Milliyet
recep
akdağ
dekanlara
randevu
vermedi
Yorum (4)
bekir özeren
böyle giderse yakında doktor bulamayacaklar.
1
Cevapla
Serdar TUZUNER
Daha önceki bazı yazılarındaki görüşleri doğrultusunda da değil sanki. Benim için güç olan ise kime yönelteceğimiz tepkinin yönünü. Sayın Özmen'in bazı saptamaları dikkat çekici; Gelinilen noktanın ilanı "Sağlık hizmetlerinin bir metaya dönüştürüldüğü günümüz koşulları" Parasal durumun halli -"(..özel hastanelerde) para istenmesi artık vatandaşı şaşırtmamalıdır. Çare " halk artık sağlık hizmetini bir hak olarak gören politikaları desteklemeli ve savunmalıdır. " yani.. vatandaş sağlık hizmetini bir hak olarak gören politikaları desteklemiyor!! savunmuyor!! mu ya da sorunlu bir politika durumu var ki.! Sağlık yöneticilerinin yaklaşımı -"yetkililerce âdeta saldırgan davranışlarının kışkırtıldığı" Vatandaşın tutumu -"her durumda kendini haklı olarak gören" Sağlık çalışanlarına düşen ise "yönünü şaşırmış bu tepkinin yönünü bulması için çaba harcamak"
1
Cevapla
A. Acar Özdemir
insanlar hastanelere gezmeye gitmezler. Hasta psikolojisinden, hasta yakını psikolojisinden anlamayan sağlık çalışanları da var.Derebeyi gibi davranan doktorlar da gördüm hasta yakını olarak gittiğim yerlerde. Kime ne soracağınızı bilemediğiniz bir ortama giriyorsunuz. Şiddeti tasvip etmiyorum ancak sağlık çalışanları da burunlarından kıl aldırmaz tavırlar içerisinde olabiliyorlar. Tahlile yollar, sonuçları getir der, sonuçları alır gidersin yerinde yok. Nerede olduğunu bulmak için koridorları turlarsın çünkü yakını olduğun hasta o an acıdan kıvranıyordur. Bunun gerginliğini yaşarsın. Bir şey söylersen bin işitirsin doktor efendiden ya da hanımefendiden. Neymiş efendim, nasıl koşullar altında çalışıyorlarmış da biz hallerini anlamıyor muşuz. Çok afedersiniz ama "ulan" sen işini yapıp, mesaini bitirip maaşını almak derdindesin, karşına gelen insan canının derdinde, hiç olmazsa biraz kibar ve anlayışlı ol ya da oluyormuş gibi görün hiç olmazsa. Tamam işiniz kolay değil, hafife almıyorum, orada burada yazılıyor şikayetleriniz, bilmem kaç yıl okuyormuşsunuz da neler çekiyormuşsunuz filan... Çok özür dileriz hepinizden, hastalanıp ayağınıza gelip sizleri rahatsız ettiğimiz için... yakında doktor bulamayacaklar yorumu yapan arkadaşa, "Hasta veya hasta yakını olarak beni tersleyen bir doktora denk gelmektense hiç doktor bulamamak daha evladır bence.
0
Cevapla
can kart
Bence bunun nedeni toplumda hoşgörünün azalması yaşam koşullarının zorlaşması stresin artması toplumun sinirli hale gelmesi. Bunun yanında narsist egoist bencil zevkin ve paranın önemli olduğu bilinçaltına kodlanan en cahilinden en eğitimlisine bir nesil yetişirken iyi insan olmanın öneminin anlamsızlaşması...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir