Medimagazin logo

TÜBİTAK toplantılarına YÖK üye göndermeyecek

REKTÖRLER, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in "yasal statüsü yok" dediği TÜBİTAK'ın toplantılarına bilim adamlarının katılmamasına karar verdi.
TÜBİTAK toplantılarına YÖK üye göndermeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
REKTÖRLER, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in "yasal statüsü yok" dediği TÜBİTAK'ın toplantılarına bilim adamlarının katılmamasına karar verdi.


Ankara'da önceki gün toplanan Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul'da Anayasa Mahkemesi'nin TÜBİTAK Yasası'ndaki üye ve başkan seçiminde Başbakan'a yetki tanıyan hükümleri durdurması ve Danıştay'ın verdiği kararlar da ele alındı. Danıştay, TÜBİTAK Başkanlığı'na Bilim Kurulu'nca seçilen Namık Kemal Pak'ın yerine hükümetçe Nüket Yetiş'in atanmak üzere Köşk'e önerilmesine ilişkin işlemi iptal eden mahkeme kararını usul ve yasaya uygun bulmuştu.
Toplantılarda TÜBİTAK Başkanlığı'nı vekâleten yürüten Yetiş'in konumunun tartışmalı olduğu, TÜBİTAK'ın yasal durumunun zafiyet gösterdiği ifade edildi. Teziç de toplantılara katılmayacağını kaydetti.

Sadece gözlemci katılacak
Toplantılarda BTYK'ya YÖK kontenjanından üye atanmaması, sadece toplantılara gözlemci sıfatıyla bir rektörün görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Gözlemcinin toplantıda söz hakkı olacağı, ancak oy kullanamayacağı da dile getirildi.

Milliyet
tübi̇tak
toplantılarına
yök
üye
göndermeyecek
Yorum (1)
Yağmur G.
Sayın Prof.Dr.Erol ÖZMEN, açık vizyonunuzu ve yenilikçi bakış açınızı taktir ediyor ve teşekkür ediyorum. Sağlık konusunda Y kuşağına yakalaşırken her ne kadar branşımız olmasada araştırma yeteneğine sahip bireyler olarak şefaflıktan, dürüstlükten yana olduğumuzu akıllarına yazmalrını tavsiye ediyorum. En basitinden örneklemek gerekirse toplumumuzun hatta insanlığın en büyük sorunlarından biri olan sigara bağımlılığı..Ben sağlıkçılarımızın, bakanlığımızın çok zararlı dediği bir yönetemle 15 yıldır bağımlısı olduğum illeten kurtum ve benim gibi binlerce insan olduğunu biliyorum..Şimdi sizlerle bir kaç makale paylaşmak istiyorum artık taktir ve yorum size ait. 1)http://www.chicagotribune.com/health/sns-rt-us-e-cigarettebre95n1c7-20130624,0,1204880.story 2) http://www.haberdarkibris.com/kanserojen-etkisi-yok-26382h.htm, 3)http://saglik.bugun.com.tr/elektronik-sigara-yararli-mi-zararli-mi-haberi/644268 4) http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22271725.asp ( yasak olmasının sebebi :) ) 5)http://www.sabah.com.tr/Anadolu/2013/06/19/elektronik-zehir ( bu tür haberler istemediğiniz kadar mevcuttur ve hiç bir dayanak belge sunulmamaktadır) Örnekler çoğaltılabilinir...Saygı ve Sevgilerimle Y Gençliği
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir