Medimagazin logo

Sezonluk doktorların para sevdası Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi

Ege ve güney illerinde turistlere yönelik sağlık hizmetlerinden fahiş ücretlerin talep edilmesi Sağlık Bakanlığı el koydu. Bakanlık, bölgede 45’er gün görev yapacak doktor atayacak
Sezonluk doktorların para sevdası Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege ve güney illerinde turistlere yönelik sağlık hizmetlerinden fahiş ücretlerin talep edilmesi Sağlık Bakanlığı el koydu. Bakanlık, bölgede 45’er gün görev yapacak doktor atayacak.


Son yıllarda özellikle yaz aylarında turizmin yoğun olduğu Ege ve güney bölgelerinde sağlık hizmetinin rant haline gelmesi Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, turizmin hareketlendiği bölgelerde yerel tabip odalarına üye olmayan ‘göçmen hekim’ veya ‘çantalı hekim’ olarak adlandırılan sezonluk doktorların, turisti kazıklamasına izin verilmemesi için bir genelge yayınladı. Bu çerçevede turizm yoğunluğu beklenen bölgelerde geçici sağlık personeli görevlendirilecek. Bu personel 45’er günlük iki dönem halinde sağlık hizmeti verecek.



Yayınlanan genelgeye göre Sağlık Bakanlığı’nın 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında turizm bölgelerinde görevlendireceği sağlık personeli, A ve B hizmet grubu illeri olan Ankara, İstanbul ve İzmir’den seçilecek. Genelgede Türkiye’de son yıllarda turizm sektöründe olumlu gelişmeler yaşandığı belirtilerek bununla birlikte sağlık hizmeti sunumunun da çok daha fazla önem kazandığı belirtildi. Turizm sezonunun açılması sebebiyle yaşanacak yoğunluktan dolayı sağlık hizmetlerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için gerekli önlemlerin önceden alınmasının gerektiği kaydedildi. Ayrıca belirtilen bölgelerde geçici olarak görev yapmak isteyen sağlık personelinin, çalışmak istedikleri bölgeyi belirtir bir dilekçe ile ilgili sağlık müdürlüklerine başvurmaları istendi.



Bazı otel işletmecileri, seyahat acenteleri, tur operatörleri, sigorta şirketleri ve özel hastanelerin bu pastadan pay alabilmek için doktorlarla parasal ilişki içine girdiği, otel revirlerinin 50-100 bin Euro’ya sezonluk doktorlara kiralandığı belirtiliyordu. Söz konusu revirleri alan kişi veya kuruluşlar ise masraflarını çıkarmak için turistlere yapılmaması gereken sağlık tetkiklerini yapıyor veya ‘yapıldı’ gösteriyordu. Örneğin apandisi ülkesinde iki yıl önce alındığı halde, turistin sigorta şirketine Türkiye’den giden faturada ‘apandisinin alındığı’ belirtilebiliyordu. Tıbbî Deontoloji Tüzüğü’nün 12. maddesinin açıkça ihlal edilmesinden rahatsız olan Muğla, Antalya, Aydın ve İzmir Tabip odaları, eleştiri konusu olan sorunları Sağlık Bakanlığı’na bildirmişti.



Zaman
sezonluk
doktorların
para
sevdası
sağlık
bakanlığı&#8217
harekete
geçirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir