Medimagazin logo

Ebe ve hemşiler 'iffetsiz' diye işten atılamayacak

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı bir yasa taslağına göre artık ebe ve hemşiler 'iffetsiz' diye işten atılamayacak. Adalet Bakanlığı, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) uyum kapsamında yaklaşık 200 yasayı taramaya başladı. Bunun için akademisyenler ve bürokratlardan oluşan komisyonlar oluşturuldu. Şu ana kadar 50 yakın yasa ile ilgili tarama bitirildi ve bazı hükümlerde değiştirildi. Adalet Bakanlığı önümüzdeki günlerde yaklaşık 200 maddelik ve değişiklik paketini Meclis'e sevk edecek
Ebe ve hemşiler 'iffetsiz' diye işten atılamayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı bir yasa taslağına göre artık ebe ve hemşiler 'iffetsiz' diye işten atılamayacak. Adalet Bakanlığı, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) uyum kapsamında yaklaşık 200 yasayı taramaya başladı. Bunun için akademisyenler ve bürokratlardan oluşan komisyonlar oluşturuldu. Şu ana kadar 50 yakın yasa ile ilgili tarama bitirildi ve bazı hükümlerde değiştirildi. Adalet Bakanlığı önümüzdeki günlerde yaklaşık 200 maddelik ve değişiklik paketini Meclis'e sevk edecek.


GEREKSİZ BULUNDU

Çalışmalar sırasında yaklaşık 80 yıl önce çıkartılan yasada yer alan bazı hükümler dikkati çekti. Buna göre hastabakıcı hemşireler ile ebelerin işten atılma koşulları arasında 'iffetşikaname' yani namusa aykırı davranışlar da yer alıyordu. Komisyon, "Bu tür durumlar için zaten disiplin yönetmelikleri var. Bir şey yapılması gerekiyorsa ona dayanarak yapılır" diyerek taslağa bu hükümlerin yasadan çıkartılmasını da dahil etti. Konuyla ilgili açıklam yapan Hemşireler Derneği ise "1990'lı yıllarda hemşirelik mesleği ile ilgili ayrı bir yasa çıktı. Bu yasada iffetsizlik gibi düzenlemeler bulunmuyor" dedi.

Sabah
ebe
ve
hemşiler
'iffetsiz'
diye
işten
atılamayacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir