Medimagazin logo

"Gelecek yabancı hekimlerin misyonerlik yapmayacağı ne malum?"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, son günlerde kamuoyunda tartışılan yabancı hekim önerilerine tepki göstererek, "Yabancı hekimlerle sağlık sorunu çözülemez. Hem gelenlerin misyonerlik yapmayacağı ne malum?" dedi
"Gelecek yabancı hekimlerin misyonerlik yapmayacağı ne malum?"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, son günlerde kamuoyunda tartışılan yabancı hekim önerilerine tepki göstererek, "Yabancı hekimlerle sağlık sorunu çözülemez. Hem gelenlerin misyonerlik yapmayacağı ne malum?" dedi.


Türk Sağlık-Sen'in "Bölge Eğitim Semineri" Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Niğde ve Aksaray şube başkanlarının katılımıyla Nevşehir Dinler Otel'de gerçekleştirildi. Seminere katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin sağlık politikalarına eleştirilerde bulundu.

Türkiye'de son günlerde tartışılan yabancı hekim uygulaması önerisinin, Türk hekimlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine zorunlu hizmet için gitmemelerinden dolayı ortaya atıldığını belirten Kahveci, yabancı hekim uygulamasının bu sorunu çözmeyeceğini savundu.


Türkiye'ye gelecek yabancı hekimlerin Çin, Hindistan ve Afganistan gibi 3. dünya ülkelerinden geleceğini, gelecek olan yabancı hekimlerinde misyonerlik yapacağını iddia eden Önder Kahveci, "Sayın başbakan yabancı doktor getirilmesini ortaya attı. Bu hangi amaca yönelik, önce bunu tespit etmek lazım. Türkiye'de doktor az olur da yabancı doktor gelir; ama gördük ki doğuya doktor gitmiyor, bu nedenle yabancı doktor getirmeye kalkıyor. Avrupa'dan Türkiye'ye yabancı hekim gelmez, bunlar boş işler. Türkiye'ye gelse gelse Pakistan, Çin ve Hindistan'dan doktor gelir. Bu insanların da misyonerlik amaçlı gelmeyeceği ne malum? Bunu tespit edemezler, Türkiye'de misyonerler cirit atıyor, yarın doktor adı altında bir sürü misyoner gelir. Bizim yabancı ebeye de doktora da ihtiyacımız yok. Şu anda 80 bin kişi okullarını bitirmiş atama bekliyor. Biliyoruz ki, 3. dünya ülkelerinden hekim gelecek, bu da sağlık sorununu çözmeyecek. Siyasi manevra söz konusu" dedi.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ayrıca, mecburi hizmet uygulamasında da birtakım yanlışlıklar yapıldığını ileri sürerek, "Mecburi hizmet koyarsanız bu zorlaşır. Tıp fakültesine girecek öğrenci rotasyona tabi tutulsun. O bölgeye gidecek hekimler de ne kadar görev yapacağını bilsin. Oraya giderken dönüşünün tayin kararı da eline verilmesin. Böylece sorun çözülür" diye konuştu.


İHA
"gelecek
yabancı
hekimlerin
misyonerlik
yapmayacağı
ne
malum?"
Yorum (2)
derya gürbüz
mış gibi idarecilerle, mutsuz sağlıkçılar olmaktan kaçamıyoruz.Sağlık sistemimizde bizlere dayatılan idareciler ve politikalar mutsuz çalışanları, bıkkınlığı, aldığı ve verdiği hizmetten memnun olmayan sağlıkçıları ve hastaları beraberinde getiriyor.En kötüsü ve tükenme yaratanı da mevcut durumun düzeleceğine inancımızın olmayışı ve sindirilmişliğimizle tükenmeye devam etmemiz... ELLERİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK HOCAM DURUM BU NE YAZIK Kİ
0
Cevapla
Sibel Koçyiğit Taşköprülü
'İçinde yaşadığımız Darwinci rekabet ortamında, birer ölümlü olduğumuzu da hatırlayarak çok inanılmaz bir şeye imza atmadıkça hayatımızın manasızlaşıcağını, değersiz, önemsiz bir hayat yaşamış olacağımızı düşünüyoruz' diyordu okuduğum bir makale. Bu bizi gerçekleri yadsımaya,kendimizi olağanüstü yetenekliymişiz zannına sevkediyor sanırım.Çok önemli bir mevki edinmedikçe kendimizi pek değerli bulamıyoruz.Bugünün liyakat vizesi, yandaşlık ,bu bizden himayesi ve torpil sayesinde verilse de bu namzetlerin hiç mi şuçu yok!İnsan kendini tanısa yeterliliklerini,sınırlılıklarını olgun bir sevecenlikle kucaklamayı becerebilse,basitçe gerçekten ben değil bu kişi şu konuda çok daha iyi diyebilse işler daha kaynağından çözülmezmiydi.Ben değil biz kültürü bugünkü koşullarda pek mümkün görünmüyor.Global dünyanın kapitalist düzeni; bireysel konfor ve ödül üzerine kurulmuşken, BİZin yararı mutluluk ve hayrı kimsenin umrunda olamıyor.Hepimiz bindiğimiz dalı kesmeye devam ediyoruz.Benim hocam bu konular da benden daha iyi:)))))
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir