Medimagazin logo

"Aile hekimliği kuyrukları azalttı"

Türkiye'de pilot olarak yalnızca Düzce'de başlatılan aile hekimliği uygulaması kapsamında hastanelerdeki kuyrukların azaldığı bildirildi
"Aile hekimliği kuyrukları azalttı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'de pilot olarak yalnızca Düzce'de başlatılan aile hekimliği uygulaması kapsamında hastanelerdeki kuyrukların azaldığı bildirildi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılının Eylül ayında başlatılan aile hekimliği uygulamasının, geride kalan 4 aylık sürede yaşanabilir ve yaşatılabilir bir sistem olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Uygulama kapsamında her vatandaşın bir aile hekimi olduğuna işaret eden Mutlu, "Aile hekimliği uygulaması, vatandaşlarımızı hastanelere gidip saatlerce sıra beklemekten kurtaran bir uygulamadır. Bu uygulamayla hastanelerdeki kuyruklar son buluyor. Çünkü, aile hekimliğine başvuran bir vatandaş, doktorunun sevkiyle hastaneye geliyor. Böylece bekleme ve zaman kaybı yaşanmıyor. Ayrıca aile hekimlerimiz hastane olmayan ilçe ve kalıcı konutlarda da nöbet tutuyor. 24 saat sağlık hizmeti veriyorlar. Geçen süre içinde aile hekimliğinin başarıyla uygulandığını gördük" dedi.

Dr. Mutlu, "Bu başarılar bizi daha da çalışmaya itiyor. Aile hekimliği pilot uygulamasında küçük çaplı bazı sorunlar çıksa da, bunları en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Çünkü bu uygulamanın ilk örneği, ülkemizde yalnızca Düzce'de yapılıyor. Aile hekimliğinin oturması için 9-10 ay kadar bir sürenin geçmesi lazım" diye konuştu. Dr. Mutlu, bölgede ayrıca mobil sağlık hizmetinin de başarılı bir şekilde devam ettiğini sözleri ekledi.


İHA
"aile
hekimliği
kuyrukları
azalttı"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir