Medimagazin logo

WHO : Kuş gribi her an insana geçebilir

Dünya Sağlık Örgütü, insanlar arasında bir kuş gribi salgının patlak vermesinin an meselesi olduğunu bildirdi ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Bu arada, Endonezya ve Vietnam’da kuş gribinden iki kişinin daha öldüğü bildirildi
WHO : Kuş gribi her an insana geçebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü, insanlar arasında bir kuş gribi salgının patlak vermesinin an meselesi olduğunu bildirdi ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Bu arada, Endonezya ve Vietnam’da kuş gribinden iki kişinin daha öldüğü bildirildi.

CENEVRE - Dünya Sağlık Örgütü, insanlar arasında bir kuş gribi salgının patlak vermesinin an meselesi olduğunu bildirdi ve acil önlem alınması çağrısında bulundu.


İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen konferansta konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Doktor Lee Yong Wug, “Kuş gribi virüsünün ölümcül türü H5N1’in mutasyona uğrayarak insandan insana bulaşması ve bir salgının patlak vermesi an meselesi” dedi.

Dünya Bankası da insanlar arasında olası bir kuş gribi salgınının dünya ekonomisine maliyetinin 800 milyar doları bulabileceğini bildirdi.

Çarşamba günü sona erecek konferansta sağlık uzmanları , virüse karşı alınabilecek küresel önlemleri tartışıyor. Konferansın sonunda kümes hayvanları arasındaki kuş gribi salgınının denetim altına alınması, veterinerlik hizmetlerinin güçlendirilmesi, üreticilerin zararlarının karşılanması ve virüse karşı aşı geliştirilmesine yönelik bir eylem planının açıklanması bekleniyor.

ENDONEZYA VE VİETNEM’DA İKİ KİŞİ DAHA ÖLDÜ
Son olarak Vietnam’da kuş gribinden bir kişinin daha öldüğü bildirildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Tien Pongh gazetesinde yayımlanan haberde, test sonuçlarının, 35 yaşındaki bir Vietnamlının kuş gribinden öldüğünü ortaya çıkardığını söylediler.

Haberde, ailesiyle birlikte tavuk yiyen Vietnamlının ateşinin hafif yükseldiği ve solunum zorluğu olduğu, 26 Ekim’de hastaneye kaldırılmasından 3 gün sonra Hanoi’de öldüğü belirtildi. Ailenin diğer fertlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da da, kuş gribi belirtileri görülen 16 yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğü bildirildi. Sulianti Saroso Hastanesi sözcüsü İlham Pati, hastanın yüksek ateşve kanında lemfosit miktarının hızla düşmesi gibi kuş gribi belirtileri gösterdiğini belirtti.

Vietnam’da, ilk kuş gribi vakasının görüldüğü Aralık 2003’ten bu yana 92 kişi hastalığa yakalandı, 42 kişi hayatını kaybetti. Kuş gribi virüsü şu ana kadar Asya ülkelerinde 63 kişinin ölümüne yol açtı. Hastalık nedeniyle 100 milyondan fazla kanatlı hayvan itlaf edildi.


NTV-MSNBC
who
:
kuş
gribi
her
an
insana
geçebilir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir