Medimagazin logo

" Yeni açılan üniversiteleri kadrolarıyla beraber kuruyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 15 ile yeni üniversite kurulmasına ilişkin olarak, ''Biz bu üniversiteleri kurarken, kadrolarıyla birlikte kuruyoruz'' dedi
" Yeni açılan üniversiteleri kadrolarıyla beraber kuruyoruz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 15 ile yeni üniversite kurulmasına ilişkin olarak, ''Biz bu üniversiteleri kurarken, kadrolarıyla birlikte kuruyoruz'' dedi.


Çelik, 15 ilde yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı YÖK'e göndererek görüş istediklerini, YÖK'ün de ''4 ilde üniversite kurulabilir, 8 ilde şu kadar profesör olması lazım, 3 ilde de şunlar olması lazım'' şeklinde görüş bildirdiklerini söyledi.


YÖK'ün görüşünün kendilerine yeni gelmediğini belirten Çelik, ''Bugün YÖK tarafından yapılan açıklama, yeni değil, daha önce bildirilmişti. 15 üniversiteyle ilgili görüşünü bize yeni bildirmedi'' dedi.


Yasaya göre YÖK'ün görüşü veya teklifinin alınması gerektiğini kaydeden Çelik, ''YÖK'ün görüşü 'illa olumlu olur' şeklinde yasada bir hüküm yok, böyle bir anlam çıkmaz. Kaldı ki YÖK'ün belirttiği öğretim üyesi meselesini de biz bu üniversiteleri kurarken kadrolarıyla birlikte kuruyoruz. Sonuçta o kadroyu vereceğiz'' diye konuştu.
Yurtdışına gönderilecek bin öğrencinin ağırlıklı olarak yeni açılacak üniversiteler için olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti: ''Zaten bu yeni kuracağımız üniversitelerin şu anda öğretim üyesi, öğrencisi, kampusu var. Oralarda, eğitim ve öğretime devam ediliyor. Çorum'da, Kırşehir'de, Uşak'ta... Zaten buralarda üniversite kursanız da kurmazsanız da oradaki fakülteler, eğitim-öğretim yapıyorlar, mezun veriyorlar, diploma veriyorlar. Her biri birer üniversiteye bağlı olarak eğitim veriyorlar. Üniversite kurmamız halinde, oralardaki fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokullarını kurumsal bir çatı altında toplayacağız. Ekstra kadro vereceğiz, gelişimlerini buna göre sürdürecekler.''

Mynet
"
yeni
açılan
üniversiteleri
kadrolarıyla
beraber
kuruyoruz"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir