Medimagazin logo

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'a uluslararası görev

Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Dünya Perinatal Tıp Derneği WAPM (Word Association of Perinatal Medicine) Yönetim Kurulu'na seçildi
Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'a uluslararası görev
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Dünya Perinatal Tıp Derneği WAPM (Word Association of Perinatal Medicine) Yönetim Kurulu'na seçildi.


Prof. Dr. Kavak, derneğin genel sekreterlik görevini de yürütecek. Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, bu önemli göreve getirilen ilk ve tek Türk doktor oldu.

Dünyanın birçok ülkesinden 20 binin üzerinde üyeye sahip olan WAPM, dünya genelinde her yıl onlarca kongre düzenliyor. Dünyanın en seçkin kadın doğum uzmanlarının yer aldığı derneğin başkanlığını Prof. Dr. Asım Kurjak, Başkan Yardımcılığını ise Newyork Cornell Üniversitesi Bölüm Başkanı Frank Chervenak yapıyor.

Böyle önemli bir göreve getirildiği için ülkesi adına mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, "Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum. WAPM Başkanı Kurjak, Türkiye'yi çok önemli gördüğünü, büyük kapasiteye sahip bir ülke olduğu her fırsatta belirtiyor. Türkiye'yi fetal tıp alanında önemli bir yere getireceğiz" dedi.

İstanbul'da doğan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak 1986'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1990-91 yıllarında ihtisas süresine sayılmak üzere St. Thomas'da (İngiltere'de) çalıştı. 1996 yılında Doçent oldu. 2000-2001 yıllarında aralıklı olarak Londra Kings College'de fetal tıp üzerine çalıştı. 2001 yılında Profesör oldu ve başhekimlik görevine atandı. 2002 yılında kadın hastalıkları ve doğum ana bilim dalı başkanı oldu. 2004 yılında kültür üniversitesi tarafından yılın "En yürekli kadını" seçildi. 2000, 2001 ve 2002 yıllarında rektörlük üstün başarı ödüllerini aldı. 2002 yılında Siyaset Dergisi tarafından verilen "Yılın Sağlık Ödülü"nün sahibi oldu. 100'den fazla yerli ve yabancı yayını olan Prof. Dr. Kavak, Türk İş Kadınları Derneği (TİKAD) Genel sekreterliği ve yurt içinde bir çok derneğin yönetiminde görev yapıyor.

İHA
prof.
dr.
zehra
neşe
kavak'a
uluslararası
görev
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir