Medimagazin logo

Hemşire eksikliği nedeniyle göğüs cerrahisi servisi açılamıyor

Türkiye'deki 23 göğüs hastalıkları hastanesi içinde Sağlık Bakanlığı'ndan tescilli ve onaylı göğüs cerrahisi statüsü bulunan tek hastane olan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde, hemşire eksikliği yüzünden hazır olan Göğüs Cerrahi Servisi'nin açılamadığı bildirildi
Hemşire eksikliği nedeniyle göğüs cerrahisi servisi açılamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'deki 23 göğüs hastalıkları hastanesi içinde Sağlık Bakanlığı'ndan tescilli ve onaylı göğüs cerrahisi statüsü bulunan tek hastane olan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde, hemşire eksikliği yüzünden hazır olan Göğüs Cerrahi Servisi'nin açılamadığı bildirildi.


Göreve geldikten sonra hastanenin fiziki yapısını hayırseverlerin desteğini alarak değiştiren Başhekim Dr. Salih Bilgin, hemşire açığının giderilmesi için AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'den yardım istedi.
Başhekim Bilgin, hastaneyi ziyaret eden Milletvekili Ahmet Yeni'ye bilgi verirken, "Hastalarımıza haftada bir gün tüberküloz eğitimi veriyoruz. Elimizde her hastanın 1.5 yıllık kaydı var. Bizde ki poliklinik sistemi kimsede yok. Hastalarımız istediği hekimi seçiyor. Her hekimimiz günde en fazla 25 hastaya bakıyor. Günlük poliklinik sayımız 200, yıllık 30-40 bin. 6 göğüs, 3 de göğüs cerrahi uzmanımız var. 183 yatak kapasitemiz bulunuyor. Hemşire sayımız 41, toplam personel sayımız ise 164. Şu anda hastanemizdeki en büyük sıkıntı hemşire sayısının az olması. Diğer hastanelerde bütün polikliniklerin hizmetlisi ve hemşiresi vardır. Benim polikliniklerim de bile hemşire yok. 10 hemşireye daha ihtiyacımız var. Göğüs hastalıkları hastaneleri içinde bakanlıktan tescilli tek cerrahi statüsü hastane olmamıza rağmen, hemşire yokluğundan göğüs cerrahi servisimizi açamıyoruz" dedi.


Milletvekili Yeni, hastanelerin personel eksikliği ve fiziki kapasite yetersizliğini çözüme kavuşturabilmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yeni, başarılı çalışmalarından dolayı da Bilgin'i kutladı.


İHA
hemşire
eksikliği
nedeniyle
göğüs
cerrahisi
servisi
açılamıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir