Medimagazin logo

Ankara Numune'de döner sıkıntısı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına ücretlerini ödeme konusunda sıkıntı çekiyor. Hekimler döner sermaye ücretlerini alamazken, maaşlarını döner sermayeden alan diğer sağlık çalışanlarının da ücretleri ödenmiyor.
Ankara Numune'de döner sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına ücretlerini ödeme konusunda sıkıntı çekiyor. Hekimler döner sermaye ücretlerini alamazken, maaşlarını döner sermayeden alan diğer sağlık çalışanlarının da ücretleri ödenmiyor. Başhekim Doç. Dr. Mahmut Koç, bu durumun Maliye Bakanlığı’ndan kaynaklandığını söylerken, tüm hastanelerde aynı sıkıntıların yaşandığını ifade etti.



Numune çalışanları ücretlerini alamıyor

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanların eylül ve ekim ayları döner sermaye ücretleri ile maaşlarını döner sermayeden alan hemşire ve diğer çalışanlara yaklaşık 2 aydır maaşları ödenemiyor

Mete Generaloğlu/ Ankara

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çalışanlarına ücretlerini ödemede zorluk çekiyor. Ücretlerini alamayan sözleşmeli çalışan hemşireler, temizlik görevlileri, güvenlik elemanlarının yanı sıra, hastanede görevli hekimler de döner sermaye katkı paylarını alamıyor.

Hastane çalışanları, bu durumu hastanenin bir süre önce fiziki yapısının artık yetmemesi nedeniyle yönetimin yeni binalar kiralamasına ve bu binalara yapılan masraflara bağlıyor.

İki aydır maaş alamıyorlar
İddialara göre, hastane yönetimi geri ödeme kurumlarından parasını alamadığı ve alacaklarını tahsil edemediği gerekçesi ile çalışanların eylül ve ekim ayı döner sermaye katkı paylarını ödemedi. Bununla birlikte maaşlarını döner sermaye gelirlerinden alan ve sayıları 91’i bulan hemşire ve personel de bu gerekçe ile yaklaşık 2 aydır maaşlarını alamıyor.

Koç: Sıkıntı maliyeden kaynaklanıyor
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, ödemeler konusunda bir süredir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Sıkıntının Maliye Bakanlığı’ndan kaynaklandığını belirten Koç, “Çalışanlara para ödenmediği doğru. Numune’de böyle bir şey ilk defa oluyor. Tüm Türkiye’de 2 aydır aynı sıkıntı var” diye konuştu.

Başhekim toplantı yaptı
Sıkıntının giderek artması ve personelin bu sıkıntısını sürekli dile getirmesi üzerine Başhekim Koç, hastanede bir toplantı düzenleyerek personel ile konuyu konuştu. Edinilen bilgilere göre Başhekim Koç, bu toplantıda hastanenin 12 trilyon lira civarında dış borcu bulunduğunu, buna karşın 30 trilyon liraya yakın da alacağı bulunduğunu anlattı. Koç, faturalar geri döndüğü için Maliye Bakanlığı’ndan ve geri ödeme kurumlarından da paralarını alamamaları nedeniyle, maaş ödemeleri ile dönerlerde gecikme yaşandığını söyledi.

Şirket maaşların yarısını kendi ödedi
Diğer taraftan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan özel şirket elemanlarından bazılarına, maaşlarının bir bölümü bağlı oldukları şirket tarafından ödendi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne eleman temin eden üç şirketten birisi olan Sağlık Net isimli firmanın elemanlarının daha fazla mağdur olmaması için, hastaneden almaları gereken maaşlarının yarısının kendi bütçelerinden karşıladığı da iddia edildi.

Numune feda mı ediliyor?
İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane çalışanı, Numune Hastanesi’nin bu günkü haliyle sorunlar yumağı haline geldiğini söyledi. Buna karşı hiçbir şey yapılmadığı, hiçbir önlem alınmadığı ve adeta hastanenin kaderine terk edilerek batmasının beklendiğini ifade eden hastane çalışanı, “Sorunlar ve buna karşı hiçbir şeyin yapılmaması aklımıza başka düşünceler de getiriyor. Numune tam anlamıyla dibe vurmuş durumda. Türkiye’nin en büyük, en köklü hastanesi, tüm ülkeden gelen hastalara sağlık hizmeti veren bir merkez hastane olması, hakem hastane olmasına karşı yaşanan sorunlara bu kadar duyarsız kalınması, aklımıza başka şeyler getiriyor. Hastaneler özelleştirilmek isteniyor, bir ara bu konu çok tartışılıyordu. Acaba birileri ‘Numune’yi çökert, özelleştirmenin yolu açılsın’ diye mi düşünüyor? Acaba birileri böyle bir hastaneyi çıkmaza sokup batırarak ‘Gördünüz mü, Numune gibi bir hastane bile işin içinden çıkamaz duruma geldi. Özelleştirmenin ne kadar gerekli olduğu sırf bundan bile açıkça anlaşılıyor’ demenin hesabını mı yapıyor? Özelleştirmenin önünü açmak için Numune feda mı ediliyor?” dedi.
ankara
numune'de
döner
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir