Medimagazin logo

Nurettin Sözen Bakanlık yetkililerini suçladı

CHP Kuş Gribi Araştırma Komisyonu Başkanı Nuretttin Sözen, "Doğa Derneği'nin çalışmalarına göre riskli bölgeler Beyşehir, Akşehir ve Eğridir Gölü yakınlarındaki sulak bölgeler, Girdev Gölü, Olukköprü Kaynakları Aksu ve Göksü Deltası, Dalaman Sulak alanları, Dalyan ve Güllük Deltası, Adana ve Hatay'da Akyatan, Kesik ve Tuzla Gölleri, Yumurtalık Lagünü, Büyük Menderes, Bafa Gölü ve İzmir sulak alanları" dedi
Nurettin Sözen Bakanlık yetkililerini suçladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
CHP Kuş Gribi Araştırma Komisyonu Başkanı Nuretttin Sözen, "Doğa Derneği'nin çalışmalarına göre riskli bölgeler Beyşehir, Akşehir ve Eğridir Gölü yakınlarındaki sulak bölgeler, Girdev Gölü, Olukköprü Kaynakları Aksu ve Göksü Deltası, Dalaman Sulak alanları, Dalyan ve Güllük Deltası, Adana ve Hatay'da Akyatan, Kesik ve Tuzla Gölleri, Yumurtalık Lagünü, Büyük Menderes, Bafa Gölü ve İzmir sulak alanları" dedi.

Sözen, konuyla ilgili bugün parlamentoda yaptığı yazılı açıklamada, "kuş gribi" konusunda hükümeti beceriksizlikle eleştirdi. Bunun son örneğinin Doğu Beyazıt'taki kuş gribi salgını ve 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi'ndeki kuş gribine yakalanmış hastalarla ilgili Sağlık Bakanlığı yetkililerinin beyanları olduğunu belirterek, "Hastaların kesin olarak kuş gribi olmadığı ve hastaların zatürreeden öldüğü yönündeki beyanları bilim dışı beyanlardır. Daha önce yine Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı 'Virüslerin kuluçka süresi doldu salgın bitti' biçiminde açıklamalar yapmışlardır. Bu davranış biçimi bilimi ve sağlığı siyasete alet etmenin çirkin örneklerini oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Komisyon Başkanı Sözen, rapordan örnekler de vererek, "İlgili Bakanlıklar bu önerileri dikkate almamışlardır. Dolayısıyla hiçbir önlem almamışlardır. Uyarılarımızı tekrarlamamızın nedeni felaketin acısını arttırmak için değil, yeni insanlarımızın ölmemesi ve daha ciddi ulusal kayıplara uğramaması için yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
Sözen, "Doğa Derneği'nin çalışmalarına göre, Beyşehir, Akşehir ve Eğridir Gölü yakınlarındaki sulak bölgeler, Girdev Gölü, Olukköprü Kaynakları Aksu ve Göksü Deltası, Dalaman Sulak alanları, dalyan ve Güllük Deltası, Adana ve Hatay'da Akyatan, Kesik ve Tuzla Gölleri, Yumurtalık Lagünü, Büyük Menderes, Bafa Gölü ve İzmir sulak alanları" diyerek bölgeleri açıkladı.

İHA
nurettin
sözen
bakanlık
yetkililerini
suçladı
Yorum (1)
ahmet tevfik ozan
İNSAN OLMAK İçi aynalar gibi berrak olan Bir pınarın bile Bir bulanık heyula olan Denize koşmasından Anladım, berrak kalmak Yalnızca adem işi!... ahmet tevfik ozan
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir