Medimagazin logo

Türkiyede 4., Dünyada 173.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Silifke Devlet Hastanesi, Türkiye'de 57 laboratuar içerisinde 4., dünyada bulunan 505 laboratuar arasında ise 173. olma başarısını gösterdi
Türkiyede 4., Dünyada 173.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Silifke Devlet Hastanesi, Türkiye'de 57 laboratuar içerisinde 4., dünyada bulunan 505 laboratuar arasında ise 173. olma başarısını gösterdi.

Hastane, uluslararası kalite kontrol belgesiyle ödüllendirildi.
Uluslararası Kalite Kontrol Programı kapsamında, Amerika'da bulunan Bio-Rad Laboratuarı, Silifke Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuarı'na gönderdiği, değerleri bilinmeyen tetkik sonuçlarının çalışılıp tekrardan Bio-Rad Laboratuarı'na gönderilmesini istedi.

Silifke Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuarı, gönderilen değerleri bilinmeyen tetkikler üzerinde çalışarak, tekrardan Amerika Bio-Rad Laboratuarı'na gönderdi. Amerika'dan gelen sonuçlar doğrultusunda Silifke Devlet Hastanesi'nin yapmış olduğu çalışmalar dünya genelinde programa katılan 505 laboratuar arasında 173. ve Türkiye genelinde 57 laboratuar arasında ise ilk 4'e girmeyi başardı.


2005 yılının son 6 ayında ve her 15 günde Amerika'da bulunan Bio-Rad Laboratuarı tarafından gönderilen değerleri bilinmeyen tetkikler üzerinde yaptıkları çalışmaların iyi sonuç vermesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Silifke Devlet Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doktor Ayşegül Doğrar, "Hedefimiz, Türkiye ve dünya çapında ileriki yıllarda diğer yapılacak olan tetkikler sonucunda üst sıralara çıkmak. Ekibimizle birlikte bu başarıyı yakaladık, çok mutluyuz" dedi.


Silifke Devlet Hastanesi'nin her gün büyüyen ve kendini yenileyen bir hastane konumuna geldiğini belirten Başhekim Yurdaer Özmen, "Hastanemiz bünyesinde biyokimya laboratuarımızın göstermiş olduğu büyük başarı bizleri onurlandırmıştır. Türkiye ve dünya çapında yakaladığımız bu başarının devamının olması için çalışmalarımız bu yönde devam edecektir. Hastalarımızın daha iyi ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
türkiyede
4.
dünyada
173.
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir