Medimagazin logo

Biz Doğu'ya gitmek istiyoruz, gönderen yok

'Mecburi hizmet' Danıştay kararıyla durduruldu. Doktorlar, "10 aylık hizmeti seve seve yaparız" diyor
Biz Doğu'ya gitmek istiyoruz, gönderen yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
'Mecburi hizmet' Danıştay kararıyla durduruldu. Doktorlar, "10 aylık hizmeti seve seve yaparız" diyor


Sağlık Bakanlığı, 9 milyar lira maaş vermesine karşın Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak, özellikle de 'uzman' doktor bulamadığından yakınıyor. 21 Haziran 2005'te Meclis'te kabul edilen 5 Temmuz'da da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Mecburi Hizmet Yasası'nın yürürlüğünün Danıştay tarafından durdurulmasıyla durum daha da karıştı, ihtisasını tamamlayan 490 uzman ile 467 pratisyen doktor ne diplomasını alabiliyor, ne de ataması yapılıyor. Uzmanlık belgesini alamayan, bu nedenle hala hocalarının gözetiminde ameliyata giren doktorlar ise isyan ediyor. 10 aylık mecburi hizmeti seve seve yapacaklarını ancak haklarının Bakanlık tarafından gasp edildiğini söyleyen doktorlar, "Açlık sınırında yaşıyoruz. Çaresizlikten askere gitmeyi düşünüyoruz" diyorlar.

Dr. Emrah Sayın: Açlık sınırında yaşıyoruz
Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde uzman olduğum halde asistan olarak görev yapıyorum. Sendikaların açıkladığı açlık sınırında yaşam mücadelesi veriyoruz. Öğlen yemeklerini hastenede yiyoruz, özel hastanelerde gece asistan nöbeti tutarak faturalar için para kazanmaya çalışıyoruz. Sanıyorum bizim için tek çare askere gitmek. 17 Şubat'ta atamalar yapılacağı için ev sahibi arayıp ay sonu evi boşaltacağımı söylemiştim. Çoktan yeni bir kiracı bulmuş bile. Ay sonu itibarıyla evsiz de kalacağım.

Dr. Kubilay Beng: Son çare askere gideceğim
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ortopedi ihtisası için Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne geldim. Uzmanlığımı tamamladıktan sonra görev yerimi beklemeye başladım. Mecburi Hizmet Yasası çıktıktan sonra atama için listemdeki ilk tercihim Mardin Kızıltepe idi. Pratisyen iken, Rize'nin köyünde 2 yıl gönüllü çalıştım. Asistan olarak Taksim İlk Yardım Hastane'sinde bin lira maaşla çalışıyorum. 600 lira kira veriyorum ve iki aylık bir bebeğimiz var. Askere gitmeyi düşünüyorum.

Vatan
biz
doğu'ya
gitmek
istiyoruz
gönderen
yok
Yorum (2)
hasan yaylacı
sayın yazar,sanırım sizin bu bahsettikleriniz akp,ye bağlı bir kuruluş olan tika tarafından özellikle bu hale getirilmiştir,amaç türk insanında atatürke olan duygusal bağı koparmak yada zayıflatmak amacıyla
0
Cevapla
Hasan AKDEMİR
Sayın hocamızın eşyalar ve diğer insanlarla olan etkileşimli enerji kanalları üzerine olan fikrini birebir yaşamış birisi olarak Atatürk'ün evinden eşyaların kaldırılmasının ziyaretçilerin ruh halinde gerekli yüklenmeyi yapmayacağını, duygusal hoş anıları çağrıştırmayacağını düşünüyorum. Kültür Bakanlığı'nın da neden böyle bir girişime olur verdiğini anlamak çok zor. Şehrimizdeki tarihi eser adı altındaki eski binalara çivi bile çaktırmayan bakanlığın böyle bir olayda kendisini nasıl savunacağını da merak ediyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir