Medimagazin logo

Doktorlardan öğrencilere yardım

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarında görev yapan doktorlar, kardeş okul seçtikleri Düzalan Köyü Karamus Mezrası İlköğretim Okulu öğrencilerine giysi ve kırtasiye yardımı yaptı
Doktorlardan öğrencilere yardım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarında görev yapan doktorlar, kardeş okul seçtikleri Düzalan Köyü Karamus Mezrası İlköğretim Okulu öğrencilerine giysi ve kırtasiye yardımı yaptı.


Sağlık Grup Başkanlığı, 2005-2006 eğitim öğretim yılı başında kardeş okul seçtiği Karamus Köyü İlköğretim Okulu'na yardımlarını sürdürüyor. İlçede görev yapan doktorlar, eğitim-öğretime kazandırılan öğrenciler için maaşlarını biriktirerek hazırladıkları 35 adet bot, 35 adet çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketlerini sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere hediye etti.

Silvan Sağlık Grup Başkanı A. Kadir Ekinci, Karamus İlköğretim Okulu'nu kardeş okul olarak kabul ettiklerini ve kardeşliğin gereklerini her zaman yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi. Başkan Ekinci, kardeş okul anlayışıyla eğitime katkı sağlamak istediklerini ve kış şartlarının yoğunlaşması nedeniyle minik öğrencilerin rahat eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Silvan'da görev yapan doktor arkadaşlarımız, kendi aralarında para toplayarak yardımları gerçekleştirdi. Zor şartlar altında eğitim gören bu çocuklar da bizim kardeşlerimizdir. Onların alacakları eğitimin devamını sağlamak, belki de gelecekte onları birer doktor yapacaktır ve birçok çocuğumuzun da bu yönde isteği var. Eğitime katkı çalışmalarımızı sadece bir okulla sınırlı tutmak istemiyoruz, çevremizde zor şartlar altında eğitim alan öğrencilerimizi tespit ederek, onlara da gerekli yardımları götüreceğiz. Yapılan ve yapılacak olan bu tür faaliyetler, doktor-vatandaş işbirliğinin de en güzel göstergesidir" dedi.

İHA
doktorlardan
öğrencilere
yardım
Yorum (8)
hasan ekim
Hocamız son derece haklı. Hekimlerin ve öğretim üyelerinin emekliliğe yansıyan ücretleri son derece az. Düzeltilmesi gerekir. Döner sermayelerin kallkmaması hatta emeklileğe de yansıyan bir düzenlemeye ihtiyacı var. Ancak, özel muayene konusunda çekincelerim var. Üniversitemizin yeni kurulan diş hekimliği fakültesinde herkese hatta öğretim üyelerine bile özel muayene fişi kestirilmektedir. Biz tıp fakültesinde hekimler ve öğretim üyeleride dahil herkese özel ayrıcalık gösterip anjio, bypass gibi girişimleri karşulıksız yaparken, bu tip uygulamalar düşündürücü olmaktadır.Acaba başka kurululuşlarda da böyle durumlar mı oldu diye düşünüyoruz.
0
Cevapla
İG
Hiçbir mesleğin “Bende hiç çürük elma olmaz” diyebileceği mümkün değildir. Buna karşılık akademisyen ve doktorlar dışında hiçbir meslek mensubuna içindeki birkaç çürük bahane edilerek zulüm edilmekte olduğunu ne gördüm ne de duydum. Siz ne dersiniz sayın meslektaşlarım? Haklısınız ancak bu genellemeye politikacıları da katmak lazım derim. Zülüm edenleri kendileri ayıklamıyorsa bir şekilde ayıklanmalı derim. Yoksa doktorların uğradığı zülümlere uğrayabilirler derim.
0
Cevapla
hasan efe
kaleminize sağlık hocam. bu kadar güzel bir şekilde özetlenemezdi bu yaşadığımız çarpıklık.
0
Cevapla
a.s
Çok güzel yazmışsınız sayın hocam. Ben daha önceki yorumlarındada yazmıştım. 2005 yılından önce muayenehanem varken benim ve tanık olduğum hekim arkadaşlarımın büyük çoğunluğu hastanede 70-100 poliklkinik yapar muayenehanemize 5-10 hasta gelirdi. Ancak bunların önemli bir oranı hastaneye hiç uğramamaış hastalar olurdu. sadece acilden veya polikkinikten hastaneye yatmış 1 veya 2 hasta kendilerine gösterilen yüksek alakanın bir teşekkürü olarak muayenehaneye gelirdi. Eskiden hastaları memnun etmek için çok daha fazla gayret gösterirdim. Şimdilerde ise eski ilgiyi gösterebildiğimi söyleyemem. Bu durumu çoğu hekim arkadaşımdada gözlemliyor artık hastayı daha fazla memnun etmenin bir gayesi kalmadı. çünkü eskiden iyi doktor ünvanına kavuşmak için bunu yapar ve bu reklam ile muayenehaneme hastaların yakınlarını ve tanıdıklarını tavsiye etmelerini beklerdim. Ne ucube ki şimdi o muayenehane arayan hasta grubu kamu hastanelerinde olmayıp özel hastanelerin kapılarını aşındırmakta bir sürü katılım payı ödemekte ve ne yazıkkı bekledikleri ilgiyi de bulamamaktadırlar. Muayenehaneleri kapatmakla başarı sağladığını meydanlarda haykıran zatların gözleri bu apacık sonuçları görmezden gelmektedir. yaşasın zalimler için c...
0
Cevapla
Dr Hakan
Elinize sağlık hocam, her kelimesine katılıyorum, bence en kötüsü bütün bunların öğretim üyesi bir meslektaşımız aracılığıyla yaptırılması olmuştur...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir