Medimagazin logo

'Kuş gribi aşısı' diye ilköğretim öğrecilerine vitamin içirince...

EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki H.O., üç ilköğretim okulunda öğrenim gören 160 öğrenciye, kuş gribi aşısı diye ‘Sanasol’ adlı polivitamin şurubu içirdi
'Kuş gribi aşısı' diye ilköğretim öğrecilerine vitamin içirince...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki H.O., üç ilköğretim okulunda öğrenim gören 160 öğrenciye, kuş gribi aşısı diye ‘Sanasol’ adlı polivitamin şurubu içirdi. Öğrencilerin ateşlenmesi üzerine ortaya çıkan olayda, Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü 3 okuldaki toplam 19 öğretmene ‘idari soruşturma’, Keşan Cumhuriyet Savcılığı da ‘görevi ihmal'' suçundan cezai yönden dava açılması için soruşturma başlattı.

Keşan Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi H.O. Zafer, Atatürk ve İnönü İlköğretim okullarındaki ana sınıfları ile, 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıfta öğrenim gören 160 öğrenciye ‘Kuş Gribi Aşısı’ diyerek Sanasol adlı polivitamin şurubu içirdi. Öğrencilerin bir kısmının ateşlenmesi üzerine ortaya çıkan olayda öğrenci velileri, okul yetkililerini ve öğretmenleri sorumsuzlukla suçladı. Okula gelen veliler, öğretmenlerin sorumsuzca hareket ettiğini öne sürerek, “İlaç verileli 3 gün geçti. Kimse bize bu konuyla ilgili açıklama yapmadı. Biz bu haberi çocuklardan alıyoruz Öğretmenler bu olayın nasıl farkına varmaz. Kuş gribi aşısının daha bulunmadığını bilmiyorlar mı'' diyerek tepki gösterdi.

ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA
Olayla ilgili 3 okulun yetkilileri de açıklama yapmaktan kaçınırken, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda görevli 19 öğretmen hakkında ‘idari soruşturma’, Keşan Cumhuriyet Savcılığı da ‘görevi ihmal’ suçundan cezai yönden dava açılması için soruşturma başlatıldı. Öğrencilere ilacı veren Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi H.O. ise dün ifade vermek için Keşan Adliyesi’ne çıkartıldı. Buradan sağlık kontrolü için hastaneye giden H.O.’nun annesi adliye çıkışında kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdı.

Öte yandan çocuklara verildiği öne sürülen Sanasol adlı polivitamin şurubunun, analiz için Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildiği, ancak şimdiye dek sonucun gelmediği kaydedildi.


Milliyet

'kuş
gribi
aşısı'
diye
ilköğretim
öğrecilerine
vitamin
içirince...
Yorum (3)
ali öztürk
Bırakıyor olmanıza çok üzüldüm.yazılarınızı severek okuyordum.kitaplarınızıda alacagım.ama arada bir bu sitede yazı yazabilirseniz çok sevinirim.hakkınızı helal edin sayın hocam.
2
Cevapla
Hasan AKDEMİR
inişli çıkışlı seyreden asistanlığım süresince, bazen babamdan bile görmediğim hoşgörüyü ve öğütle düzeltme yolunu tercih eden eli öpülesi hocamızın sağlık camiasının haklarını savunma yolundaki öncü fikirleri aklımızda sürekli yer etmiştir. İnşallah bundan sonra halkımızın din konusundaki fikirlerinin zenginleşmesinde bir bilim adamı olarak layık olduğu yeri alır ve din ile bilimin hep aynı noktayı gösterdiğini insan-ı kamil olarak anlatma fırsatı olur.
3
Cevapla
ismail dölen
Eskişehir Tıp Fakültesinde öğretim üyeliğim yıllarından (1985-89) ve yazılarından tanıdığım Hocama tüm hekimlere sağladığı değerli katkılar için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Sevdiği, ilgilendiği ve mutlaka yararlı olup katkı sağlayacağı yeni alanındaki uğraşı için de başarılar dilerim. Nice sağlıklı yıllara
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir