Medimagazin logo

Eczaneler 1 Aralık için hazırlanıyor

Türkiye genelinde, 1 Aralık tarihinden itibaren, muhasebe müdürlüğünden maaşlarını alan devlet memurlarının ilaç kayıtlarının online sisteme girilecek olması, eczaneleri hareketlendirdi
Eczaneler 1 Aralık için hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye genelinde, 1 Aralık tarihinden itibaren, muhasebe müdürlüğünden maaşlarını alan devlet memurlarının ilaç kayıtlarının online sisteme girilecek olması, eczaneleri hareketlendirdi.


Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Selim Balcı, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı çalışanlarının dışında, 1 Aralık tarihinden itibaren maaşlarını muhasebe müdürlüklerinden alan devlet memurlarının da ilaçlarının online sistemle verilmeye başlanacağını söyledi.


Çanakkale genelinde 162 eczanenin bu sisteme hazır olduğunu kaydeden Balcı, "Ancak önemli olan muhasebe müdürlüğü bulunan devlet dairelerindeki yetkililerinin, personelin bilgilerini sisteme girmeleri. Eğer bu bilgiler sisteme tam olarak girilmezse, 1 Aralık'tan itibaren ilaç almakta sıkıntı yaşarlar. Bu konuda ilgililerin en kısa sürede personelin bilgilerinin tamamını bilgisayarlara kayıt etmelerini istiyoruz" dedi.


Yeni uygulama sayesinde ilaç kontrolünün daha iyi yapılacağını belirten Selim Balcı, "Bu sayede, ilaç almaya gelen devlet memurları bize reçetelerini verdikten sonra, bilgileri bilgisayara gireceğiz. Eğer bu kişinin bilgilerine bilgisayarda ulaşırsak, ilaçlarını verebileceğiz. Daha önce ilaç almışsa ve ilacının bitme süresi dolmamışsa, o ilaçları vermeyeceğiz. Böylece ilaç kontrolü daha iyi yapılabilecek" diye konuştu.

İHA
eczaneler
1
aralık
için
hazırlanıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir