Medimagazin logo

Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde yenilik

Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde, ameliyathane, doğum salonu ve yeni doğan servisleri yenilendi. <br />Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Dr. Dursun Türkbay, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen ödenekle hastanede bir takım inşaat ve tadilat işlemi yaptıklarını belirtti
Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde yenilik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde, ameliyathane, doğum salonu ve yeni doğan servisleri yenilendi.
Yozgat Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Dr. Dursun Türkbay, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen ödenekle hastanede bir takım inşaat ve tadilat işlemi yaptıklarını belirtti.

Dr. Türkbay, "Hastanemizin doğum salonu ve ameliyathanesi tekrar düzenledik. Özellikle enfeksiyon kontrol komitesinin de görüşlerine bağlı olarak enfeksiyonları azaltmaya yönelik bir takım tadilatlar yaptık. Ameliyathanemiz eski yapı itibariyle fayans sistemiyle yapıldığı için temizliği korumak bazen zor oluyordu. Bunun için yeni mikrop önleyici boya sistemiyle enfeksiyonlardan da korumak amaçlı yeniden tadilat yaptık" dedi.


Doğum salonu, yeni doğan servisi laboratuvar ve hasta odalarının da bakımdan geçtiğini ifade eden Türkbay, "Tabanı mozaik olan hasta odalarını kalebodur, koridorları ise fayans yaptık. Laboratuvarlarımızda aynı çalışmalar yapılarak hastanemizi daha temiz bir ortama getirdik" diye konuştu.
Bebek Dostu İl Projesi kapsamında yapılan denetimlerde bebek dostu hastane seçildiklerini ifade eden Dr. Türkbay, "Sertifikamız bakanlık tarafından daha sonra verilecek. Buna bağlı olarak bebeklerde anne sütünü teşvik etme açısından ve annelerin daha rahat bir ortamda bebeklerini emzirmeleri için emzirme odası düzenledik. Ayrıca her doğum yapan anneye ve polikliniklere gelen annelere anne sütünün faydaları ve bebeklerin nasıl emzirmeleri konularında bilgiler veriyoruz" dedi.


Son zamanlarda yeni doğan ünitelerinde görülen enfeksiyonlar nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda enfeksiyon kontrol komitesi kurduklarını vurgulayan Dr. Türkbay, "Komitemiz gereken önlemlerin alınması yönünde standartları belirledi. Komitenin aldığı kararlar doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

İHA
yozgat
doğum
ve
çocuk
bakımevi'nde
yenilik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir