Medimagazin logo

TTB :Yeni mezunlar zorunlu hizmet dışı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) "zorunlu hizmet" uygulamasına ilişkin yasanın henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmaması nedeniyle 30 Haziran 2005 itibarıyla tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin bu kapsamda yer almayacağım belirtti
TTB :Yeni mezunlar zorunlu hizmet dışı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği (TTB) "zorunlu hizmet" uygulamasına ilişkin yasanın henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmaması nedeniyle 30 Haziran 2005 itibarıyla tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin bu kapsamda yer almayacağım belirtti.

TTB Merkez Konseyi, zorunlu hizmet ve yeni tıp fakültelerinin açılması konularına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2005 itibarıyla tıp fakültelerinden yaklaşık 4 bin 600 hekimin mezun olduğunu, bu hekimlerin, söz konusu yasa halen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmadığı için zorunlu hizmet uygulaması kapsamına girmediğini belirtti.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Metin Bakkala, yaklaşık 4 bin hekim, 2 bine yakın uzman, bu hekimlerin aileleri ve sağlık kurumlarının bütün bu süre içinde gereksiz yere belirsizliklerle boğuştuklarım belirterek "Bu kadar gayri ciddi bir yaklaşım, bu kadar plansızlık, bu kadar programsızhk olmaz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nı sükûnete davet ettiklerini belirterek kullandıkları kavranılan yeniden gözden geçirmelerini isteyen Bakkalcı, "Her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Bunun sonucunda da güven ortamı zedeleniyor. Hekimler böyle bir hükümete güvenemezler. Dükkân açar gibi tıp fakültesi açılamaz" diye konuştu.

Cumhuriyet
ttb
:yeni
mezunlar
zorunlu
hizmet
dışı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir