Medimagazin logo

İlaç firması Sandoz yeniden Türkiye'de...

Dünya ilaç pazarının önde gelen firmalarından Novartis'in bünyesinde jenerik ilaç üretimi yapan Sandoz firması, Türkiye'de yeniden ilaç üretimi yapmaya başladı
İlaç firması Sandoz yeniden Türkiye'de...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya ilaç pazarının önde gelen firmalarından Novartis'in bünyesinde jenerik ilaç üretimi yapan Sandoz firması, Türkiye'de yeniden ilaç üretimi yapmaya başladı.

Sandoz'un Alman Hexal AG'yi satın almasıyla Türkiye'de İlsan Hexal adıyla faaliyet gösteren firma, Gebze, Pendik ve Tuzla fabrikalarında Sandoz İlaç olarak üretim gerçekleştirecek.

Sandoz Türkiye Başkanı Bedri Toker, 1996'dan bu yana Türkiye ilaç pazarında olmayan Sandoz'un tüm dünyada jenerik ilaç pazarına yön veren iki oyuncudan biri olduğunu belirterek, ''Sandoz, yıllardır bilinen kalitesi ve güvencesi ile jenerik ilaç şirketi olarak Türkiye'ye geri döndü'' dedi.

Sandoz Türkiye'nin yıllık toplam 2,2 milyar tablet, 200 ton pellet ve 13 milyon şişe şurup üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Toker, yeni yatırımlarla 5 milyar tablet ve 400 ton pellet üretim kapasitesine ulaşaklarını söyledi.

İlsan Hexal olarak 2005'te Türk iç pazarında 168 milyon dolar, ihracatta 67 milyon dolar ciro elde ettiklerini anlatan Toker, Sandoz olarak 2006 yılında 250 milyon dolar ciro elde etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Toker, ''Sandoz, Novartis'in jenerik ilaç şirketi olarak, geniş ürün yelpazesi ile patent süresi dolmuş orijinal ürünlerin yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı jeneriklerini piyasaya sunuyor. 110 ülkede faaliyet gösteren Sandoz, tüm dünyada 20 binden fazla çalışanıyla 4,7 milyar dolar satış gerçekleştirmiştir. Türkiye'de de pazara yön veren global bir jenerik ilaç şirketi olacaktır'' diye konuştu.


Milliyet

i̇laç
firması
sandoz
yeniden
türkiye'de...
Yorum (2)
murseltekin@hotmail.com
Hocamızın makalesi başucumuzda bulunacak bir yapıt olmuş
0
Cevapla
rebel
Sayın hocam, siz şimdi Türkiye'de istediğiniz üniversiteye geçebilir misiniz? Hayır. Neden? Çünkü bilimselliğe bakan yok, siz en büyük rakipsiniz onlar için. Saygılar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir