Medimagazin logo

Aileleri, grip tedavisi gören 4 çocuğu kaçırdı

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 4 çocuk aileleri tarafından kaçırıldı.
Aileleri, grip tedavisi gören 4 çocuğu kaçırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 4 çocuk aileleri tarafından kaçırıldı.

DİCLE Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Birsel Baç, kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 36 çocuktan 4’ünün aileleri tarafından kaçırıldığını söyledi. Prof. Baç, Batman’dan gelen 6 yaşındaki Necati Kavak, kardeşi 4 yaşındaki Sena Kavak ve Diyarbakır’dan Ceylan ile Cemran Kaya’nın aileleri tarafından kaçırıldığını söyledi. Çocuklardan alınan numunelerin halen kendilerine ulaşmadığını belirten Prof. Dr. Birsel Baç, "Çocukların tedavisi yarım bırakıldı. Ailelerin bunları neden kaçırdığını bilmiyoruz. Bu nedenle bu çocukların hastaneye getirilerek tedavilerinin devam ettirilmesi gerekiyor" dedi.

Fatma’nın babasına iş ve ev verilecek

VAN’da kuş gribinden ölen Fatma Özcan’ın babası Mehmet Emin Özcan’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iş ve ev verilecek. Doğubeyazıt İlçesi’ndeki Uluyol Mahalesi’nde oturan Özcan Ailesi’nin evine Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine giden AKP Ağrı Milletvekili Naci Arslan 6 çocuk babası Mehmet Emin Özcan’la bir süre görüştü. Başbakan Erdoğan’ın başsağlığı dileklerini ileten milletvekili Naci Arslan, "Başbakanımız, Koçyiğit ailesine olduğu gibi size de istediğiniz kentte en az 120 metrekare olmak üzere bir ev ve iş vereceğini söyledi. İçin rahat olsun" dedi. Arslan’a teşekkür eden Mehmet Emin Özcan, "İstanbu’a yerleşmek istiyorum. Tek isteğim çocuklarımı okula göndermek" diye konuştu.

14 hastada kuş gribi çıkmadı

İSTANBUL’da kuş gribi şüphesiyle tedavi amacıyla gözetim altında tutulan 14 hastada virüse rastlanmadı. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kuş gribi şüphesiyle gözetim altında tutulan Mürşide Ulucan, Ayşe Cömert, Tevrat Bülbül, Hüseyin Kaya, Ali Çiftpınar, Emrah Çiftpınar, Mehmet Avcı, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Şeymanur Yaşar, Rümeyza Yaşar, İlker Turan, Busenur Akkaya, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Hasan Kadiroğlu, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Zübeyde Pulice, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise Medine Erez’in genel durumlarının iyi olması nedeniyle bugün taburcu edilecekleri kaydedildi.

Tavuksuz köy olmaz

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, kuş gribi hastalığı nedeniyle "köy tavuğu"’ ve "köy yumurtası" kavramlarının ortadan kaldırılması halinde, ekolojik dengenin zarar göreceği uyarısında bulundu. Prof. Ortaş, Sağlık Bakanlığı’ndan kırsalda tavuk beslenmemesi konusunda yapılan açıklamanın "hastalıkla mücadele etmenin en ilkel yolu" olduğunu savundu. Dünyadaki her canlının ekolojik yaşama katkısı bulunduğunu belirten Prof. Ortaş, doktorların dahi insanlara köy yumurtası önerdiğini kaydederek şöyle devam etti:

"Tavuksuz, ineksiz köy olmaz. Türkiye’deki bütün köy tavuklarının itlafı gibi bir tedbir yerine, insanlarımızın en kısa sürede konuyla ilgili bilinçlendirilmesi gerekmektedir."

Hürriyet
aileleri
grip
tedavisi
gören
4
çocuğu
kaçırdı
Yorum (5)
polimorfizm
İkinci yazınızı merakla bekliyordum, değdi doğrusu, ellerinize sağlık.
0
Cevapla
a.s
Çok isabetli noktalar. Teşekkürler
0
Cevapla
s...d...
Vatandaş memmun mu...? MEMMUN.... Siyasetçi memmun mu...? MEMMUN... O halde fazla söze gerek yok malesef....
0
Cevapla
Dr.
KEŞKE !!! İşler bu hale gelmeden, bütün hocalar kendilerini değil de -sizin gibi-mesleğimizi ve tüm meslektaşlarını da düşünseydi.Bencillik, politik dalkavukluk ve neme lazımcılıktan uzak olsaydı...
0
Cevapla
halil
YORUMLARINIZ İÇİN TŞKLER HOCAM HEKİMLERİN BİRLİK OLUP(TÜM HEKİMLER) 3 GÜN GREV YAPILSA YETER.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir