Medimagazin logo

'Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi' kuruldu...

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde ''Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'' kuruldu
'Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi' kuruldu...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde ''Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'' kuruldu.


Alınan bilgiye göre, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, dün Tarım Bakanlığı'nda bir araya gelerek Türkiye'deki kuş gribi vakalarını değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular.


Edinilen bilgiye göre, toplantıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde ''Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'' kurulması kararlaştırıldı. Buna göre, Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'nin iki eşbaşkanı olacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Haşim Öğüt ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar eşbaşkan olarak görev yapacak.

VALİLİKLER AÇIKLAMA YAPAMAYACAK
Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi, Türkiye'de insan ve hayvanlarla ilgili söz konusu hastalıktaki son durum hakkında her gün kamuoyunu bilgilendirecek. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bir yetkili de bu merkezde görev yapacak.

Bu arada, 81 ildeki valiliklere gönderilen bir genelgede, bugünden itibaren valilerin illerinde kuş gribi konusunda açıklama yapmamaları istendi. Genelgede, kuş gribi konusundaki tüm açıklamaların Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'nden yapılacağı bildirildi.

Milliyet

'kuş
gribi
ulusal
koordinasyon
merkezi'
kuruldu...
Yorum (1)
Dr.Cevdett
Değerli hocam, Mevlana'dan çok güzel satırlar seçmişsiniz. Başımıza sarılan performans belası nedeniyle, ocak ayında vergi diliminin düşük olmasından istifade etmek maksadıyla sabah herkes hastaneye yeni gelirken branşdaşlarından önce polikliniğe oturan, öğle arası vermeyip poliklinikten ameliyathaneye koşarak puan rekoru kırmaya çabalayan arkadaşları gördükçe daralan yüreğimize bir nebze Mevlana'dan su serperek bizi ferahlandıran kaleminize sağlık.Sağlık ve yaşamımızda performans yerine Mesnevi'nin gündemimizi meşgul edeceği günlerin özlemiyle dilinize sağlık.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir