Medimagazin logo

İthal doktor izni Dubai Şeyhi için

Dubaili Şeyh El Maktum’un Türkiye’ye yapacağı 1 milyar dolarlık sağlık yatırımı için yabancı doktor sorununun çözülmesini istediği ve Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda kendisine söz verdiği ileri sürüldü.
İthal doktor izni Dubai Şeyhi için
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dubaili Şeyh El Maktum’un Türkiye’ye yapacağı 1 milyar dolarlık sağlık yatırımı için yabancı doktor sorununun çözülmesini istediği ve Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda kendisine söz verdiği ileri sürüldü.

Erdoğan’ın kadir bilmez tüccar gibi davrandığını söyleyen Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Dr. Metin Bakkalcı, ‘O makamı boşaltmalıdır’ dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, ‘Yeni sağlık kentleri’ ve ‘Yabancı doktor’ projelerinin perde arkasından Dubaili Şeyh El Maktum’un 1 milyar dolarlık sağlık yatırımı çıktı. Son günlerde doktorlar arasında esen fısıltı rüzgarına göre, Şeyh El Maktum’un şirketine danışmanlık veren McKinsey firmasının Dubai ofisindeki yetkililer, ülkemizdeki ofislerine, Türkiye’de yabancı doktor çalıştırıp çalıştıramayacaklarını sordu. Türkiye ofisi de bu konuda yasal engel olduğunu bildirdi. Dubaili yetkililerin yabancı doktor krizini çözmesi için Başbakan Erdoğan’dan yardım istedikleri, Erdoğan’ın da sorunu düzenlemeyle çözme sözü verdiği iddia edildi.

Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mahmut Akman, Dubaili yatırımcıların Türkiye’de 1 milyar dolarlık sağlık yatırım yapacağını ve kendi doktorlarını getirmek istedikleri yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Hürriyet’teki dünkü açıklamasında, ‘Çünkü adam hastane yapacak, belki kendi doktorunu, hemşiresini, ebesini beraberinde getirecek’ sözlerinin de yabancı yatırımcıya destek anlamı taşıdığı ileri sürüldü.

KADİR BİLMEZ TÜCCAR

TTB 2’nci Başkanı Dr. Metin Bakkalcı, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına sert çıktı. Bakkalcı, şöyle konuştu:

‘Sayın Başbakan tüm televizyonlar aracılığıyla, ben devlet olarak kamu hastanelerine artık para vermeyeceğim, yurtdışından doktor getireceğim dedi. Kendisi derhal o makamı boşaltmalıdır. Sayın Başbakan tıpkı kadir bilmez bir tüccar tavrıyla hareket ediyor. Demek ki bu ülkeye hiçbir güveni kalmamış.’

FUTBOLCU İTHALİ GİBİ

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım ise yabancı sermayeye karşı olmadıklarını söyledi. Bir zamanlar Türk futbolunu kurtarmak için Avrupa’nın yaşlı fubolcularının getirildiğini hatırlatan Yıldırım şöyle konuştu:

‘Türkiye’de doktor açığı varsa tıp fakültelerinden daha fazla doktorun mezun olması sağlanabilir. Yurtdışından gelen doktorlar kendi ülkelerinde 100 bin dolara çalışıyorsa buraya 200 bin dolara gelir. Dil sorunu ne olacak?’

KAOSA SÜRÜKLÜYOR

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da Başbakan Erdoğan’ın Acıbadem Bursa Hastanesi’nin açılışında kamu hastanelerini desteklemeyecekleri ve ithal doktor çalıştıracaklarına ilişkin açıklamalarını ‘sağlığı kaosa sürüklemek’ olarak yorumladı. Prof. Gürsoy, ‘Bu açıklamalar yanlış ve vahimdi. Özel sektör yapsın, biz satın alalım mantığını kabullenmemiz mümkün değil’ dedi.

SES’in eleştirisi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yabancı doktorların Türkiye’de çalışabilmeleri sözüne atıfta bulunarak, ‘Başbakan’ın bu sözleri, gelinen aşamada acizliğin itirafı olarak değerlendirilmelidir’ denildi.

Erdoğan doğru yapıyor

DÜNYA Göz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, ithal doktor uygulamasını Türkiye’ye yurtdışından kaliteli, iyi eğitimli, tıp teknolojisini iyi kullanan hekimlere fırsat yaratılacak olmasından dolayı desteklediklerini söyledi. Kapıcıoğlu, ‘Hiçbir hastane kalitesiz, bilimsel yayın yapmayan doktoru hastanesinde çalıştırmaz. İyi rekabet olur’ dedi.

Kalitesiz doktor gelmesin

ANADOLU Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Murat Dayanıklı, yabancı sermayeye ve ithal doktor uygulamasına karşı olmadıklarını ancak kaliteli doktorların Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini söyledi. Yurtdışında çok başarılı 3 bin Türk doktorunun bulunduğunu belirten Dr. Dayanıklı, ‘Biz asıl kendi hekimlerimizi oradan Türkiye’ye getirmeye çalışmalıyız’ dedi.

Hürriyet
i̇thal
doktor
izni
dubai
şeyhi
için
Yorum (3)
oktay alan
Değerli hocamın daha öncede Radyoloji camiası ile olan çekişmesini konu alan yazısını okumuştum. Gelişecek komplikasyonları tedavi edecek hekimin görüntülemeyi ve tedaviyi de yapması gerekliliği, yazının devamındaki branşların artması ile ters düşmektedir. Girişimsel yapılan vasküler her işlemi o zaman KVC ve sinir cerrahının yapması gerekir gibi bir sonuç çıkmaktadır. Her genel cerrahın aynı zamanda KVC'ci,her ortapedistin sinir cerrahı,her gastrocunun genel cerrah ,her nöroloğun sinir cerrahı olmasının mümkün olmadığı kanısındayım.Girişimsel radyolojinin mutlaka servisinin olması zarurettir.Fakat bazı mihraklar çoğu yerde gereksiz korkularla bunun önünü kesmeye çalışmaktadır.Bence köşe kapmaca yerine ortak konseyler düzenlenerek hastaları değerlendirerek hangi departmanda tedavi ve tetkikinin uygun olacağı üzerine efor sarfedilse daha bilimsel olacaktır.
0
Cevapla
Can Ali Gürgüç
Nöroloji,nöro- endokrinolojinin geliştirilme-sine muhtaçtır.
0
Cevapla
aydin sinal
Sayin Profosör acaba yazimi okurmusunuz?size sorum(türkcesini bilmiyorum kusura bakmayin orijinalini yazacagim)Stroke Unit isimlendiriler neurolojik yogun bakim üniteleri hangi hastahanelerde var?TIA ve apoplexie de olmasa olmaz tedavi yöntemi tipki kardiyologlarin angina p. veya krizde yaptiklari tedavi ve yogun bakim gibi elzemdir.tabiki neuro radiologi olmasa olmaz.eger hastahanede kroner angio,stent yapiliyorsa ayni islem beyin damarlarinda yapilir.yan dallardan cok komple bir neurolog yetistirmek daha kolaydir,dahiliye yan dallara ayrilarak yönünü kaybetti.selamlar,hürmetler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir