Medimagazin logo

Kuş gribi AB'nin bir komplosu mu?

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, son günlerde Türkiye'de ölümlere neden olan kuş gribi konusunda AB'nin Türkiye'ye komplo kurduğunu iddia etti
Kuş gribi AB'nin bir komplosu mu?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, son günlerde Türkiye'de ölümlere neden olan kuş gribi konusunda AB'nin Türkiye'ye komplo kurduğunu iddia etti.


Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan kuş gribi vakalarının komşu ülkelerde yaşanmamasına bir anlam veremediğini belirtti.

Göçmen kuşlardan bulaştığı belirtilen griple birlikte Türkiye'de kümes hayvanı yetiştiriciliğinin sona erdiğini ve bunun da AB'nin bir komplosu olduğunu ileri süren Tunç, "Bu göçmen kuşlar dünyada sadece Türkiye'nin üzerinden mi geçiyorlar? Neden bu grip İran'da, Irak'ta, Yunanistan da veya Bulgaristan'da ortaya çıkmıyor da sadece Türkiye'de ortaya çıkıyor. Bu göçmen kuşlar hiçbir AB ülkesi üzerinden uçmuyor mu? ya da Türkiye'yi çok mu seviyorlar? Ben bu işin bir oyun olduğunu düşünüyorum. Kuş gribi, AB'nin Türkiye'ye kurduğu bir komplodan başka bir şey değil" dedi.


Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, AB'nin amacının Türkiye'deki üretici sayısını azaltmak olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz Türkiye ile AB müzakerelere başladı. Ancak bu müzakerelerde en büyük sorun tarım alanında yaşanıyor. Çünkü Türkiye'de kayıtlı üretici sayısı resmi olarak yüzde 36'lara ulaşıyor. AB ise bu oran karşısında tepkisini gizlemiyor. Onların istediği üretici sayısını yüzde 12 ye indirmemiz. Bunu Türkiye kendisi yapamayınca işe AB el attı ve bu kuş gribi oyununu Türkiye'ye oynadı".

İHA
kuş
gribi
ab'nin
bir
komplosu
mu?
Yorum (4)
Canerst
Hocam yazınızın tamamını okudum , cok begendim. Özellikle Maide suresindeki 'kim bir hayat kurtarırsa tüm insanlıgı kurtarmış gibidir' ayeti cok dikkat çekici.. selamlar
0
Cevapla
Frankie Bellevan
saygıdeğer hocam;organ bağışı konusunu işleyen değerli yorumunuz için teşekkürler.bu konuda toplumumuzun daha bilinçli aydınlatılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.başkalarına organ bağışlamak konusunda dinsel kaygılar taşıyan insanlarımız,nedense kendileri ve yakınları söz konusu olduğunda dinsel kaynaklı herhangi bir kaygı taşımıyorlar.yani olaya çifte standartla yaklaşıyorlar.nakil konusunda araya aracı(torpil)koymaya çalışanları gördüğümüz gibi illegal yol ve yöntemlerle bunu gerçekleştirenlerini bile görmekte,duymaktayız.bu düşünüş biçiminin(çifte standartçı) sizin de açıkladığınız gibi ne "din" ile ne de "insanlıkla" bir ilgisi bulunmuyor.umarım bu ve diğer konulara ülkemiz insanları daha yüksek bir bilinç düzeyi ile yaklaşmayı bir şekilde öğrenirler. benim taraftarı olduğum düşünce:bu bilinç düzeyinde kısa sürede kaydadeğer bir gelişme,değişme gerçekleşmez ise kanun koyucunun(TBMM)devreye girerek;sayısız organ yetmezliği sorunu olan hastaların "yaşam" haklarını ve bunlarla beraber sıkıntı çeken üzülen sayısız yakınlarının da bu hastalardan özgür "yaşama haklarını" düşünerek;"zorunlu organ bağışı yasası"çıkarması.
0
Cevapla
rabia k
muhterem hocam;yazınızı büyük bir hayranlık ve zevkle okudum...maide suresindeki ayet dışında diğer ayetleri sizin bakış açınızla hiç değerlendirmemiştim...olayı ele alma açınız çok hoşuma gitti...birkez daha kuranı kerimi okuma ve anlamada ne kadar eksik ve nekadar sığ düşündüğümün farkına vardım...bundan böyle daha dikkatli okuyacağım ve değerlendireceğim inş...kuranda bahsedilen "başkaları için sınırsızca harcamak"anlamına gelen "İNFAK"tabirinin sadece madden değil birde bedenen bize bakan vechinin yazınızla farkına vardım..ALLAH razı olsun hocam ufkumuza genişlik kattığınız için..selamlar
0
Cevapla
MO
Antalya'da kadavra organ bağış yüzdesi tüm Türkiye'nin kat kat üzerinde ve Avrupa ortalamalarını dahi geçiyor. Antalyalıların dini farklı olmadığına göre daha rasyonel ve iyi bir örgütlenme organ bağışında dini mevzuların önünde geliyor demektir. Din de tabii ki önemli ve bu öğeden de faydalanılabilir ama bu milletin insanı iyi bir şekilde anlatıldığında sevdiğinin organlarını bağışlıyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir