Medimagazin logo

Bakanlık: 187 numuneden 2'si pozitif

Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde en son incelenen 187 numuneden 2'sinin pozitif çıktığını bildirdi
Bakanlık: 187 numuneden 2'si pozitif
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde en son incelenen 187 numuneden 2'sinin pozitif çıktığını bildirdi.


Merkez, daha önce testleri negatif çıkan Hülya Koçyiğit'e yapılan otopsi sonucunda ise akciğer dokusunda H5N1 pozitifliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün saat 11.00'e kadar ulaşan bilgilere göre, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nda en son incelenen 187 numuneden 2'sinde virüse rastlandığı bildirildi.


Pozitif çıkan vakaların Siirt'in Baykan ilçesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden kişiler olduğu, bu kişilerin tavukla temas öyküsü bulunduğu kaydedildi. Söz konusu kişilerin sağlık durumunun stabil seyrettiği belirtildi.
Açıklamada, vakaların görüldüğü bölgelerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından itlaf ve kontrol önlemlerinin süratle alındığı vurgulandı.

3. ÖLÜMDE DE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Açıklamaya göre, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde takip edilen 4 kardeşten biri olan ve 6 Ocak 2006 tarihinde yaşamını yitiren ancak test sonuçları negatif çıkan Hülya Koçyiğit'in otopsi ile alınan akciğer dokusunda da H5N1 pozitifliği tespit edildi. Ayrıca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 askerin kuş gribi şüphesiyle hastaneye sevk edildiği haberlerinin de incelendiği ifade edilen açıklamada, bir güvercin ölüsünün bulunduğu ancak bununla yakın temas olmadığının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, anemi hastası askerlerden birisinin araştırılmak üzere Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Kliniği'ne yatırıldığı kaydedildi.


Açıklamanın son bölümünde, hastalığın hayvandan insana bulaşan bir hastalık olduğuna işaret edilerek, “Bu nedenle çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız yabani kuşlar dahil tüm kanatlı hayvan temasından kaçınmalıdırlar” uyarısında bulunuldu.


Hürriyet
bakanlık:
187
numuneden
2'si
pozitif
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir