Medimagazin logo

YÖK'te 'Türk modeli'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yükseköğretimde Türk modelini ortaya koymanın zamanının geldiğini söyledi. Teziç, müzakere ekibini oluşturmak için Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'den süre istedi
YÖK'te 'Türk modeli'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yükseköğretimde Türk modelini ortaya koymanın zamanının geldiğini söyledi. Teziç, müzakere ekibini oluşturmak için Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'den süre istedi.


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, YÖK Başkanı Teziç'i Başbakanlık merkez binada kabul etti. Bakanlar Kurulu toplantısının devam ettiği sırada gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Görüşmede Avrupa Birliği (AB) ile yürütülecek müzakerelerde ilk başlık olan 'Bilim ve Araştırma' başlığında yürütülecek çalışmalar ve müzakere ekibinin oluşturulması ile ilgili süreç değerlendirildi.


YÖK Başkanı Teziç, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim ve Araştırma başlığı ile ilgili müzakerelere YÖK'ün de katılacağına işaret ederek, Bakan Gül'den müzakerelere katılacak YÖK ekibinin oluşturulması konusunda süre istediğini ifade etti. Bilim ve Araştırma başlığının, çok büyük sorun yaratmadan aşılacak bir süreç olduğuna inandığını kaydeden Teziç, bu başlığın en kolay başlık olduğunu ifade etti.


YÖK olarak AB ile müzakere sürecini düşünmeden zaten böyle bir çalışma başlattıklarını anlatan Teziç, bu çalışmanın, YÖK'ü masaya yatıracak bir çalışma olduğunu dile getirdi. Bu çalışma ile YÖK'ün yeniden yapılandırılmasından önce fotoğrafının çekileceğini kaydeden Teziç, bu kapsamda da iki önemli toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Kasım ayı içinde bir uluslararası toplantı yapacaklarını ve toplantıya konuyla ilgili akademisyenlerin yanı sıra 10 yabancı uzmanın katılacağını açıklayan Teziç, bu toplantıda siyasetçilerin bulunmayacağını belirtti. Teziç, Şubat ayında ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında bir toplantı yapılacağını, bu toplantının rektörlerle sınırlı olacağını ifade etti.


Toplantıda, Türkiye'nin bilim politikasının ele alınacağını anlatan Teziç, "Bütün bu süreç, eğer yapılırsa, ilerideki yasal düzenlemelerin çerçevesini oluşturmayı amaçlıyor. Türkiye modeli ne olmalı, bunu ortaya koymanın zamanı geldi" şeklinde konuştu. Teziç, yürüttükleri çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yapılan bir çalışma olmadığını belirterek, "Biz kendi çalışmamızı yapıyoruz" dedi.

Mynet
yök'te
'türk
modeli'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir