Medimagazin logo

Başbakan ve Deniz Baykal şef atamalarıyla ilgili ne söyledi?

Son günlerin gündemdeki konusu Bütçe görüşmelerine de yansıdı. Klinik şeflerinin sınavsız atanmasıyla ilgili olarak Bütçe görüşmelerinde CHP lideri Deniz Baykal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuştu. İşte Genel Kurulda yapılan konuşmalar
Başbakan ve Deniz Baykal şef atamalarıyla ilgili ne söyledi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Son günlerin gündemdeki konusu Bütçe görüşmelerine de yansıdı. Klinik şeflerinin sınavsız atanmasıyla ilgili olarak Bütçe görüşmelerinde CHP lideri Deniz Baykal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuştu. İşte Genel Kurulda yapılan konuşmalar:

DENİZ BAYKAL -Değerli arkadaşlarım, bakın, Sağlık Bakanlığında, daha iki gün önce gerçekleşen olay; akıl var, mantık var; ortada bir kanun çıktı; bu kanunun Anayasa Mahkemesine götürüldüğü, Anayasa Mahkemesinin bunu iptal ettiği ortada. İptal yürürlüğe girmeden bir gün öncesinde, Sağlık Bakanımız, 141 tane şef ataması yaptı; görev başındaki şefleri uzaklaştırdı; kendisi için uygun olduğunu düşündüğü şefleri, aldı, hastanelerin, kliniklerin başına geçirdi.

HASAN FEHMİ KİNAY (Kütahya) - Profesörler…

DENİZ BAYKAL (Devamla) - O insanlar, orada, eğitim görevi yapacaklar. Vatandaşın sağlığına, bilgilerine, becerilerine güvenilerek, emanet olarak vatandaşın kendi canını sunabileceği, güven düzeyinde olması gereken insanlar. Önceden ilan edildi mi kadrolar; şartları söylendi mi; müracaat alındı mı; bir yarış yapıldı mı; sınav yapıldı mı; bir değerlendirme yapıldı mı; hayır. Liste cepte, çıkarıldı, oraya konuldu, uygulandı. Oradaki insanlar atıldı, gerisine bunlar getirildi.

HASAN FEHMİ KİNAY (Kütahya) - Profesörler, doçentler…

DENİZ BAYKAL (Devamla) - Değerli arkadaşlarım, bunlar yanlış uygulamalar, bunlar yanlış uygulamalar ve bu, sizin zihniyetinizi ortaya koyan bir tablo yaratıyor.

Bunu, her noktada böyle yapıyorsunuz. Mahkemede, siz iktidara geliyorsunuz, sizinle ilgili bir dava varsa, o davada, hâkim beraat kararı verirse, savcı itiraz etmiyor, etmiyor; mutat, daima edilmesi lazım, hayır, etmiyor… Ne olur ne olmaz, temyizde ne olacağı belli olmaz. O kararı veren hâkim, birdenbire, en önemli noktalara geliyor. Yargıya bu anlayışla müdahale etmeye başladınız. Bunlar yanlış olaylar değerli arkadaşlarım.

Bakınız, bu olayı, ben, sadece, sosyal yapımızı bozan bir olumsuzluk olarak söylemiyorum. Bunun arkasından gelen çok ciddî tehlikeler var. Ne oluyor biliyor musunuz; yolsuzluklar buralardan besleniyor. Siz, önemli devlet kademelerine, vücut dilinizden anlayan, sizin aklınızdan geçeni yapmaya çalışan, hukukun gereğini, milletin yararını, ilimin, bilimin, teknolojinin gerektirdiğini değil, sizin yönetici arkadaşınızın, bakanınızın, Başbakanınızın aklından geçeni kavrayıp hemen yerine getirebilecek insanları getirmeye çalışıyorsunuz.

AHMET YENİ (Samsun) - Uzaydan mı geldiler?!

DENİZ BAYKAL (Devamla) - Bunun sonucu ne oluyor; bunun sonucu, Türkiye'de devlet düzeninin çarpıklaşması ve bozulması oluyor. (CHP sıralarından alkışlar)

.........................................







BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN -Geliyorum bir başkasına, Sağlık Bakanlığında 141 şef atamasıyla ilgili konuşuyorsunuz.

K. KEMAL ANADOL (İzmir) - Evet…

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Devamla) - Bakınız, tabiî ki yapacağız.

K.KEMAL ANADOL (İzmir) - Neden?!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Devamla) - İhtiyacımız var, yapacağız.

Yaptık, yapacağız ve yapmaya da devam ediyoruz. Yine yapacağız. (AK Parti sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)

ALİ CUMHUR YAKA (Muğla) - Çiftliğiniz mi?!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Devamla) - Bu bize yine yasaların verdiği bir yetkidir. (AK Parti sıralarından alkışlar)

Ama, bir başka şeye geliyorum. Bir başka yanlış var…

ALİ ARSLAN (Muğla) - Anayasa Mahkemesi kararları var!

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Devamla) - Hiçbir şef görevinden alınmamıştır; çünkü, onlara da ihtiyacımız var. Görevinden alınan şef yok, orada da bilgilendirmeniz yanlış.
başbakan
ve
deniz
baykal
şef
atamalarıyla
ilgili
ne
söyledi?
Yorum (1)
ömer seyfettin uslu
Hekimler dışında başka hiç bir meslek grubuna,üniversite mezununa uygulanmayan mecburi hizmet yasası hekimler üzerinde en önemli çalışma özgürlüğünü kısıtlayan, hatta yok eden açık bir kölelik yasasıdır. Hekimin 3 ayrı aşamada diplomasına el konularak liseden sonra yerine göre 6,11,14 yıllık emeği gasp edilmektedir.Emek eşittir para denkleminden hareketle, hekimin cebindeki parasını gasp etmekle, diplomasını gasp etmenin hiç bir farkı olmadığını görürüz. Hekimlere yönelik en önemli hak gasplarından biri olan mecburi hizmetin ivedilikle ve öncelikle kaldırılması gerekmekdedir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir