Medimagazin logo

Hükümet doktor açığını yeni tıp fakülteleriyle kapatmak istiyor

Hükümet, doktor açığını gidermek amacıyla yeni tıp fakültelerinin açılmasını da içeren bir dizi önlem almayı kararlaştırdı. Çelik, yeni üniversite açılmasına karşı çıkan YÖK'e öneri götürecek
Hükümet doktor açığını yeni tıp fakülteleriyle kapatmak istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümet, doktor açığını gidermek amacıyla yeni tıp fakültelerinin açılmasını da içeren bir dizi önlem almayı kararlaştırdı. Çelik, yeni üniversite açılmasına karşı çıkan YÖK'e öneri götürecek

ÖSS'de meslek ve imam-hatip lisesi mezunlarına uygulanan katsayının düzeltilmemesi nedeniyle Yükseköğretim Kurulu'yla (YÖK) gerginlik yaşayan hükümet, yeni tıp fakülteleri kurulması için düğmeye bastı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i, 'doktor açığı' gerekçesiyle yeni tıp fakültelerinin açılmasını da içeren önlemlerin alınması için YÖK'le görüşmek üzere görevlendirdi. YÖK hükümetin yeni üniversite ve fakülte açma girişimlerine başından beri soğuk bakıyor.


Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında, sağlıkta dönüşüm programı ve bu kapsamdaki çalışmalar değerlendirildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uygulama ve eksikliklerle sağlık kurumlarının birleştirilmesinin ardından muayene sayısının arttığını, buna karşın doktor başına düşen hasta sayısının azaldığını söyledi.

100 bin kişiye 123 doktor
Toplantının ardından basına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, doktor açığına dikkati çekti. Türkiye'de 100 bin kişiye 123 doktor düştüğünü belirten Şahin, bu rakamın artırılması gerektiğini kaydetti. Hasta başına bütçeden ayrılan payın da Avrupa ülkelerine göre düşük olduğunu kaydeden Şahin, "Bizim tıp fakültesi sayısını, doktor sayısını arttırmamız gerekir. Kişi başına düşen doktor sayısı da azdır" dedi. Şahin, Erdoğan'ın Bakan Çelik'e çözüm yönünde adım atılması için YÖK'le görüşme talimatı verdiğini de kaydetti. Çelik, YÖK'ün konuya yaklaşımını ve kurumdaki doktor açığıyla ilgili istatistikleri aldıktan sonra konuyu yeniden Bakanlar Kurulu gündemine getirecek.


Ancak hükümetin yeni tıp fakültesi açılması anlamına gelecek bu girişiminin YÖK'le yeni bir gerilim yaratabileceği belirtiliyor. YÖK, yeni üniversite açılmasına ihtiyaç olmadığını savunuyor ve hükümetten gelen taleplere karşı çıkıyor.

'MGSB görüşülmedi'
Şahin, Milli Güvenlik Kurulu'nun geçen salı günkü toplantısında gündemden çıkartılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi konusunda hükümetle askerler arasında görüş ayrılığı olduğu yolundaki haberleri ise yalanladı. Şahin, "Belgeyle ilgili görüşme yapılmadı ki, görüş ayrılığı ortaya çıksın. Görüş ayrılığı var mı, yok mu belge görüşüldükten sonra ortaya çıkacak" dedi.


Radikal
hükümet
doktor
açığını
yeni
tıp
fakülteleriyle
kapatmak
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir