Medimagazin logo

Nemada Mart taksitleri zamlı

Hazine Müsteşarlığı, Zorunlu Tasarruf Fonu’nda biriken paraların hak sahiplerine ödenmesiyle ilgili takvimi oluşturdu. Tasarrufu teşvik hesap numarasının son hanesi 1 olanlara 8 Mart'ta nema ödemesi yapılacak. Bu durumda son hanesi 9 olan hak sahiplerine ise 20 Mart’ta ödeme yapılacak
Nemada Mart taksitleri zamlı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hazine Müsteşarlığı, Zorunlu Tasarruf Fonu’nda biriken paraların hak sahiplerine ödenmesiyle ilgili takvimi oluşturdu. Tasarrufu teşvik hesap numarasının son hanesi 1 olanlara 8 Mart'ta nema ödemesi yapılacak. Bu durumda son hanesi 9 olan hak sahiplerine ise 20 Mart’ta ödeme yapılacak.

Yetkililer Mart nema ödemesinde Aralık dönemine göre enflasyon oranına göre yüzde 3 ila 4 civarında bir artış olabileceğini belirtiyor. Bundan sonraki ödeme Haziran’da yapılarak tamamlanacak.

Bu arada 1990’lı yıllarda Zorunlu Tasarruf Teşvik Fonu’ndan kendi isteği ile ayrılarak parasını alan binlerce hak sahibi için yeni bir umut doğdu. Devlet katkı payını alamayan bu hak sahiplerinden birinin açtığı davada Danıştay ödeme yapılmasına karar verdi.

Bu dava emsal teşkil ettiği için diğer vatandaşlara da hak doğdu. Ancak Hazine, Danıştay İdari Dava Daireleri’ne itiraz etti. İtirazın sonucunu bekleyen Hazine, karar değişmezse bu durumdaki hak sahiplerine ödeme yapmak zorunda kalacak. Yetkililer, tek tek dava açılmasını beklemek yerine tümü için ödeme takvimi oluşturulabileceğini belirtiyor.


Milliyet

nemada
mart
taksitleri
zamlı
Yorum (12)
Elvan Dalton
Hocam yazınız çok haklı gibi gözükse de dediklerinizin yapılması üniversiteleri eski karanlık günlerine götürür. Odasından çıkmayan, senede bir literatür bile oku(ya)mayan hocalar? bu sistem nedeni ile en azından hasta bakılmasının önünde durmuyorlar, dolayısıyla devlet hastanelerinin yükünü biraz da olsa azaltıyorlar. Eğitime gelince emin olun İstanbuldaki iyi bir dal hastanesindeki 1 senelik asistan anadoludaki tüm profesörlerden daha iyi eğitim verme bilgi ve yetkinliğine sahiptir.
0
Cevapla
Dr Hakan
Sayın Elvan Dalton, anladığım kadarıyla sen gezmişsin hep balkon balkon. Hoca haklı. Çünkü SGK 35 yaşında hiçbir yandaş problemi olmayan bir safra kesesi ameliyatına da, kapak replasmanlı, coumadinize, ortalama 7 gün yatması gereken hastaya da aynı parayı veriyor. sizler icaplarınızda riskli ve problemli hastaları yollamak bunlardan kurtulmak için üniversitelerin; icapçı hocaların telefonlarını cayır cayır aramaktasınız. Ben de bu hastaların alınması taraftarıyım. Ama bakın hep yazıyorum ÜNİVERSİTELER KAR ETMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. Biz bu hastaları alıyoruz ve sonuçta uzun yatiş, ek problemler vs nedeniyle paket aşımı ve zarar...Biz bu paraları afedersiniz pavyonda karılarla yiyip de bu zararı oluşturmuyoruz. Hizmet veriliyor, malzeme alınıyor. Devlet bunları sosyal devlet ve AKP nin hep iddia ettiği sağlıkta komünistiz anlayışı ile aldığı vergilerle çatır çatır ödeyecek kardeşim. Problemli hastaların bedeli yüksek tabiki. Bunu ben mi ödeyeyim üniversite zarar ediyorsa? Ödemeyecekse bizde almayız olur biter. Son olarak da İstanbul'da 1 yıllık asistan perifer profesörlerinden daha iyi eğitim veri gibi saçma bir laf etmişsin. Bende periferde çalışan 25 yıllık hocayım. Eğiticilerin, eğitimi, temel eğitim becerileri, ölçme dğerlendirme, probleme dayalı öğrenim konularında eğitim aldım ve sertifikam var. Geçen hafta doçentlik jürisindeydim. Sizin İstanbul'dan doçent olacam diye ortaya çıkmış hem de uzman ve aktif olarak cerrahi yapan arkadaşa "disfaji nedir, kaç çeşit disfaji vardır?" diye sordum, bilemedi. Bu mu ha övdüğün kişiler hayret ediyorum ve söylücek birşey bulamıyorum. Aslında hoca ve uzman sıkıntısı olmasa dayayacaksın yeterlilik sınavını hem hocalara hem uzmanlara bakalım kaçı hayatta kalacak ha ne dersin daltonum?
0
Cevapla
Elvan Dalton
Sayın Hocam siz yeterlilik sınavını hem hocalara hem de uzmanlara yapalım derseniz sizi sadece takdir ederim. Saygılarımla.
0
Cevapla
Cengiz
"Performans geliri emekli maaşına yansımayan bir gelir olduğundan bütün hekimler geleceklerinden umutsuz, endişeli ve mutsuz bir psikolojiye mahkûm edilmişlerdir" demişsiniz hocam, haklısınız ama Kamuda Tamgün çalışmakta olduğu halde hala bir Allah'ın kuruşu Performans ödemesi verilmeyen SB dışında binlerce Hekim var. Çalışırken ödenmeyen performans geliri emekli olunca zaten hiç olmayacak, asıl haksızlık burada değil midir?
0
Cevapla
düşünen süpürge
Sevgili hocalarım performans her yerde kalkmalı; patolog olmadan cerrah, mikrobiyolog olmadan nörolog bir işe yaramaz; keşke bunu size biz öğretmek zorunda kalmasak….. evet üniversitelerde de performans kalkmalı aynı zamanda da muayenehane kalkmalı…. hemen celallenmeyin; sizin gibi yeri doldurulamaz becerileri sadece parası olduğu için gelen aslında konversif hastalar meşkul etmemeli….. Son 15 belki 20 yıldır belirginleşen üniversitelerin fırtınalı dünyasını hatırladıkça ne yazık tüm hocaları zihnimiz aynı payda altında topluyor….. Saygı bekliyorsanız tüm hekimleri kapsayan yaklaşımlarda bulunmalısınız…. bakın hocalar böyle olursa hekimler nasıl bir araya gelecek.. ama olmuyor... Bence bugün bu hale düşmemizde özellikle hocaların muayenehanelerinin olabilmesi çok önemli rol oynadı…..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir