Medimagazin logo

Doktor, yeni bir kıyma makinası icat etti

İcat edilen et kıyma makinesi sayesinde etin protein değerinde kayıp olmayacak
Doktor, yeni bir kıyma makinası icat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İcat edilen et kıyma makinesi sayesinde etin protein değerinde kayıp olmayacak.
Burdur Devlet Hastanesi'nde görevli Operatör Dr. Şemşettin Bilgin, bıçaklı et kıyma makinesi icat etti. Yaptığı 'Bıçaklı Et Kıyma Makinesi' ne Türk Standartları Enstitüsü'nden patent aldığını ifade eden Dr.Bilgin, icat ettiği makinede etin protein değerinde kayıp olmadığını söyledi. İki yıllık uğraşı sonucu yeni et kıyma makinesini yaptığını dile getiren Bilgin, et kıyıldıktan sonra makineyi yıkamanında kolay olduğunu söyledi. Eti cihaz içindeki bıçakları kesmesinden ötürü et suyunun etin dışına çıkmadığı için doğal lezzetini koruduğunu belirten Bilgin, aletle aynı zamanda çiğ köfte de yapıldığını dile getirdi. Helezonlu et kıyma makinelerinde etin deliklere sıkışması sonucu etin protein değerinin düştüğünü vurgulayan Bilgin, icat ettiği makinede balığında kıyma haline getirilebildiğini kaydetti. Mucit Operatör Dr. Şemşettin Bilgin, "İcat ettiğim yeni et kıyma makinesinde etin protein değerinde kayıp olmuyor. Helezonlu et kıyma makinelerinde et fazla sıkıştırıldığından ötürü etin protein değerinde kayıp oluyor. Makinenin içinde bulunan bıçaklar eti kıyma yaptığı için et orjinal lezzetini koruyor." dedi.



Zaman
doktor
yeni
bir
kıyma
makinası
icat
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir