Medimagazin logo

Üniversiteden atılan araştırma görevlileri Meclis gündeminde

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın üniversitede kadrolaşmaya gittiği ve ihale komisyonunda şaibeli isimler görevlendirdiğine ilişkin iddialar, Meclis Genel Kurulu’na geliyor
Üniversiteden atılan araştırma görevlileri Meclis gündeminde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın üniversitede kadrolaşmaya gittiği ve ihale komisyonunda şaibeli isimler görevlendirdiğine ilişkin iddialar, Meclis Genel Kurulu’na geliyor.

TBMM, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in, iddialarla ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önergesini, gündemine aldı. Araştırma önergesi bugün ya da yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. 19 Mayıs Üniversitesi’yle ilgili araştırma önergesinin gerekçesinde; Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay’ın, üniversite için tek sesli bir kadro oluşturmak için çok ağır hukuk dışı yöntemler kullanması gösterilmişti. Önergede ayrıca, “Üniversite ihale komisyonlarına yolsuzluk sanıkları doldurulmuştur. Üniversite genel sekreterinin, ihale komisyonu başkanı olduğu sırada bir müteahhitten para aldığı ve geriye ödemediği yargıyla kesinleşmiş olup, bu genel sekreter tüm ihale komisyonlarının başkan vekilliklerine getirilmiştir.” iddialarına da yer veriliyor. Araştırma önergesinde, haksız işlemlerin yargı kararıyla iptal edilmesine rağmen, bu kararların uygulanmadığının altı çizilerek, “En önemli ve en büyük yükseköğretim kurumlarından olan 19 Mayıs Üniversitesi, kişi başına düşen yayın sayısı bakımından her yıl geriye gitmektedir. Akademik hiyerarşi yok edilmiş, profesörler jürilerden uzaklaştırılarak yardımcı doçentler jürilere atanmıştır. Bazı jürilerde ilgili bilim alanından hiç kimse bulunmamaktadır.” görüşlerine yer verildi.

TBMM gündeminde bulunan OMÜ’deki kadrolaşma iddialarıyla ilgili araştırma önergesini değerlendiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, doktoralarını tamamlayan araştırma görevlilerinin kadrolarının boşaltılması uygulamasının başka üniversitelerde de görülen bir uygulama olduğunu söyledi. ‘Yapılan işlemler tamamen yasal işlemlerdir.’ diyen Prof. Bernay, atamalar konusunda da tamamen kriterlere uyulduğunu kaydetti.

Zaman/Edip Ali Yavuz, Ankara
üniversiteden
atılan
araştırma
görevlileri
meclis
gündeminde
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir