Medimagazin logo

Temizlik görevlileri küçük cerrahi işlemleri yapıyor

İstanbul'daki bazı devlet hastanelerinde temizlik görevlilerinin doktorların gözü önünde hastalara dikiş atıp pansuman yaptığı, hatta mide yıkadıkları ortaya çıktı.
Temizlik görevlileri küçük cerrahi işlemleri yapıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul'daki bazı devlet hastanelerinde temizlik görevlilerinin doktorların gözü önünde hastalara dikiş atıp pansuman yaptığı, hatta mide yıkadıkları ortaya çıktı.

Star TV'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki 'Deşifre' programının ortaya çıkardığı sağlık skandalının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Deşifre programında yayınlanan görüntülerde, Taksim İlkyardım Hastanesi'nin acil servisinde bir temizlik işçisi bir hastaya dikiş atıyor, bir diğeri ise görevli doktorun gözü önünde aynı hastaya dikiş atıyor.

Hap içerek intihar etmek isteyen bir genç kızın midesini yıkayan temizlik işçisi de doktordan 'aferin' alıyor.

Hasta: "Yadırgamadım..."

Temizlik görevlileri doktor sayısının azlığından mecburen dikiş attıklarını ve pansuman yaptıklarını söylüyor. Hastalar da bu durumdan şikayetçi değil.

Temizlik görevlisi tarafından midesine dikiş atılan hasta, "yadırgamadım. Temizlik işçisi de yapabilir" diyor.

Bu olayın bir benzeri de Haseki Hastanesi'nde yaşıyor. İlkokul mezunu temizlik işçileri burada da pansuman yapıyor, dikiş atıyor, mide yıkıyor. Aralarında hastaların röntgenlerini yorumlayanlar bile var.

Samatya Devlet Hastanesi'nde de durum aynı. Burada dikiş atma ve mide yıkama dışında, kırık-çıkık işleri de temizlik işçilerinden soruluyor.

Temizlik işçisi, ortopedi servisinde doktorun gözü önünde hasta muayene edip doktorun imzasını taklit ediyor, kaşeyi basıyor ve hastayı röntgene gönderiyor.

Deşifre programında yayınlanan bu görüntülerin ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, skandalın sorumluları hakkında soruşturma başlattı.


CNN Türk
temizlik
görevlileri
küçük
cerrahi
işlemleri
yapıyor
Yorum (3)
Hasan Ekim
Hekimlerin üstüne yüklenen ağır sorumlulukları hiçbir meslek mensubu kabul etmez. Ne yazık ki şimdiye kadar hekim olan tüm sağlık bakanları hekimlere çok kazık atmıştır.Hatta onlar yüzünden zorunlu devlet hizmetleri gelmiştir. Hekimlere baskı yapan generallere veya amirlerine destek olmuşlar ve onlara yasal düzenlemelerde yardımcı olmuşlardır. Hekimlere özlük hakları bakımından en büyük desteği ise hekim olmayan sağlık bakanı Cengiz Gökçek sağlamıştır. Onun sayesinde biraz özlük haklarımız düzelmiştir. Benim önerim ise hekimleri politikadan ve hele bakanlıktan kesinlikle uzak tutmaktır. Belki herşey kendiliğinden düzelebilir. Hakimler ve savcılar bizim gibi kendilerine kazık atmazlar. AİHM de ülkemiz aleyhine verilen tüm tazminat cezalarını devlet öder. Dolayısıyla sigortaya falan ihtiyaçları yok.Dosyalar birikmiş işlem yapılmamış önemli değil. Çok olsa haydutlar, hırsızlar dışarı çıkar. Zaten toplumda onlardan yeteri kadar var, biraz artmış ne olacak ki.
0
Cevapla
Hasan Akdemir
Sayın hocamız yıllardır herkesin kendi arasında konuşup da dışarıda dillendirmeye cesaret edemediği şeyleri söyleyerek yeni bir kapı aralamış gibi gözüküyor. Bizi idare edenler, ufak ayak oyunlarıyla doktorları küçük menfaatler için birbirlerine düşürmüş ve birlik bozulduğunda da yönetilmesi çok kolay olmuştur. Hakim-hekim durum benzeşmesinin yasal uygulamalarda ve mali ücretlendirme komisyonlarında hiç dile getirilmemesi, sürekli hekimleri hizmetten kaçan (zorunlu hizmet), üçkağıtçı (her reçetesi, raporu takip altında), beceriksiz (sürekli sertifikalarla yeterliliğinin belgelenmesi istenen ) şekilde gösterilmesinin sağlanması, halkın, bu düzenin sorumluluğunu almayıp da keyfini süren siyasetçilere yönelmesi gereken kini ve öfkesini durum itibariyle en pısırık meslek kitlesi haline getirilen doktorlara yönlendirilmiştir. Yıllardır kendileri için çok faydalı olan bu politikayı idame ettirme başarısını gösteren yöneticilerimizi canı gönülden kutluyorum.
0
Cevapla
dr sedat
harika bir yazı, sizi gerçekten tebrik ederim hocam. Şu anki problemlerimizin temelinde problemlerimizi hafsalaların almaması yatmakta. saçma bir pozisyonu savunmak durumunda kalıyoruz. Bu durumda pozisyonun iyileştirilmesine yönelik istekler yerine tüm pozisyonların dengelemesi yönüne gitmeliyiz. Eğer önerinizi yeterince derinlik ve genişlikte ama tekraren irdelenirse ayrıca camiamız tarafından geniş çaplı dillendirilme imkanına kavuşursa;evet ilk defa bize pozisyon değişikliği için bir fırsat verecek gibi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir