Medimagazin logo

Akdağ: TUS'a ek puanı inceliyoruz, TSK mecburi hizmetin askerlikle ilişkilendirilmesine sıcak bakmıyor

Zorunlu hizmet yapana TUS'ta ek puan verilmesi önerisi gündemde...
Akdağ: TUS'a ek puanı inceliyoruz, TSK mecburi hizmetin askerlikle ilişkilendirilmesine sıcak bakmıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "zorunlu hizmet bölgesine gidecek doktorlara TUS'ta artı puan verilmesine yönelik bir talebi" Anayasa hukuku açısından inceleyeceklerini açıkladı.


TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, zorunlu hizmet bölgesine gidecek doktorlara TUS'ta artı puan verilmesine yönelik bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusunda şu an verilmiş bir kararlarının bulunmadığını bildirdi.


Konunun Anayasa ve yasalar açısından incelenmesi gerektiğini belirten Akdağ, "Bir incelemek lazım. Anayasa hukuku açısından değerlendirilmesi gerekir. Eğer hukuka uygun olması halinde düşünebiliriz" değerlendirmesini yaptı.


Bu uygulamanın doktorların doğruya gitmesini hızlandırıp hızlandırmayacağı yönündeki bir soru üzerine de Akdağ, "Zaten devlet hizmeti yükümlülüğü geldi. Gerek kalmayabilir. Böyle bir imkan sağlanmasa bile, hekimlerin bölgeye gidecek" dedi.


Akdağ, zorunlu hizmet bölgesine gidecek doktorlara askerlikte bir avantaj sağlanıp sağlanmayacağı konusunda da konuyu daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüştüklerini, ancak Silahlı Kuvvetler'de doktor ihtiyacı olduğu için konuya sıcak bakılmadığını vurguladı.

Akdağ, "Öğretmenlik yaparken askerlik yapması gibi durumlar söz konusu olmuştu. Genelkurmay Başkanlığı'nın öğretmen ihtiyacı yok ama hekim ihtiyacı var. Kendi aramızda konuşuruz, konuyu çözüme bağlayabiliriz" diye konuştu.

İHA
akdağ:
tus'a
ek
puanı
inceliyoruz
tsk
mecburi
hizmetin
askerlikle
ilişkilendirilmesine
sıcak
bakmıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir