Medimagazin logo

Biyoistatistik Kongresi Bursa'da başladı

Bursa'da 8. Ulusal Biyoistatistik Kongresi başladı
Biyoistatistik Kongresi Bursa'da başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'da 8. Ulusal Biyoistatistik Kongresi başladı.


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve Biyoistatistik Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kongreye değişik üniversitelerden 117 bilim adamı katıldı.

Kongre, 22 Eylül'e kadar sürecek. UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müfit Parlak, üniversitelerin yeni eğitim öğretim yılına sıkıntılarla girdiğini, ancak her zaman umutlarını yeşertmeye devam ettiklerini söyledi.

UÜ Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İsmet Kan da, biyoistatistik ana bilim dalının diğer bilim dallarına oranla oldukça yeni bir dal olduğunu, ilk olarak 1994 yılında Çukurova Üniversitesi'nde kurulduğunu belirtti. Biyoistatistik anabilim dalının, aradan geçen 11 yılda tıp fakültelerinin yarısına yakınında kurulduğunu ifade eden Kan, geçmişi çok yeni olan bu daldaki bilim adamlarının sayısının az olmasından yakındı. Kan, kongrenin tüm katılımcılar açısından verimli geçeceğine inandığını kaydetti.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Emel ise, biyoistatistik anabilim dalının üniversite içinde çok iyi bir performans sergilediğini, özellikle disiplinler arası çalışmanın en iyi örneklerini sunarak diğer bilim dallarına da örnek olduğunu bildirdi. Biyoistatistikin, tıbbın hemen her dalında kullanıldığını söyleyen Emel, bunun da biyoistatistikin önemini ortaya koyduğunu vurguladı.

İHA
biyoistatistik
kongresi
bursa'da
başladı
Yorum (1)
özge ayan
kalemizine elinize sağlık çok güzel olmuş
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir