Medimagazin logo

Taburcu edilmişti, öldü...Yakınları doktoru yanlış teşhis ile suçluyor...

Ağrı Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen, durumunun ağırlaşması üzerine tekrar hastaneye kaldırılırken ölen hastanın yakınları, ''yanlış teşhis'' ile suçladıkları doktor hakkında dava açacaklarını bildirdiler
Taburcu edilmişti, öldü...Yakınları doktoru yanlış teşhis ile suçluyor...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ağrı Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen, durumunun ağırlaşması üzerine tekrar hastaneye kaldırılırken ölen hastanın yakınları, ''yanlış teşhis'' ile suçladıkları doktor hakkında dava açacaklarını bildirdiler.


Hastaneye kaldırılırken ölen Mehmet Kartal'ın amcasının oğlu Mehmet Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramdan bir gün önce ''kalbindeki rahatsızlık nedeniyle'' İlçe Devlet Hastanesi'ne götürdükleri Kartal'ın, Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.


Ağrı Devlet Hastanesi'ndeki nöbetçi doktorun ''bazı tahliller yaptığını ve film çektiğini'' ifade eden Kartal, şunları anlattı:

''Biz kalp şikayetiyle hastaneye geldik. Ancak nöbetçi doktor, bize (Hastada bir şey yok, sadece bağırsaklarında ve midesinde gaz var) dedi. Bizi evimize gönderdi. Ancak ertesi gün amcamın oğlu tekrar ağırlaştı. Biz de yine ilk önce ilçedeki hastaneye başvurduk. Ağrı'ya sevk edilen amcamın oğlu, hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirdi.'' Nöbetçi doktorun Mehmet Kartal'a ''yanlış teşhis koyduğunu'' ileri süren Kartal, bu nedenle doktor hakkında dava açacaklarını bildirdi.

Dün hastaneye bayram ziyaretinde bulunan Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, AK Parti milletvekilleri Naci Aslan, Mehmet Kerim Yıldız ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'a olayla ilgili şikayette bulunduklarını belirten Kartal, Vali Yavaşcan'ın gerekenin yapılacağı sözünü verdiğini söyledi.

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Yüce ise olayda ihmalin olmadığını ifade etti.

Bu arada Mehmet Kartal'ın cesedi, ölüm sebebinin tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Milliyet
taburcu
edilmişti
öldü...yakınları
doktoru
yanlış
teşhis
ile
suçluyor...
Yorum (1)
Dr.Cevdett
Özellikle yaz aylarında mahalle düğünlerinden gına gelmiş biri olarak bu durumu gece polise bildirdim.Polisler zabıtaya havale etti, zabıta çevre kurullarına havale etti. Çevre kuruluda işi geçiştirip bıraktı.Evinde hastası olan,ölüsü olan var mı diye düşünmeden mahalle aralarına kurulan hoparlörlerle gece saat 23'lerde adam bas bas ''amanın kelle kelle, altını üstünü yelle'' diye saz çalarak bağırıyordu ve ben onu susturacak bir mercii bulamadım.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir