Medimagazin logo

Hemşirelerden 'öykü tepkisi'

İlköğretim kitaplarında yer alan bir okuma parçası, "Mesleğimizi küçük düşürüyor"diyen hemşirelerin tepkisini çekti.
Hemşirelerden 'öykü tepkisi'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İlköğretim kitaplarında yer alan bir okuma parçası, "Mesleğimizi küçük düşürüyor"diyen hemşirelerin tepkisini çekti.

Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz'ün bir klibinde giydiği dekolte hemşire kıyafeti nedeniyle, "Mesleğimiz rencide ediliyor" diyerek eylem yapan hemşireler, bu kez de ilköğretim 4'üncü sınıf Türkçe ders kitabında yer alan dört sayfalık bir öyküye tepki gösterdi. "Ödül" başlıklı öyküde, küçük bir kız çocuğunun tedavi için hastaneye gitmesi ve ablasının burada tanıdığı bir hemşire aracılığıyla sıra beklemeden muayene olması anlatılıyor. 79 bin hemşirenin töhmet altında kaldığını savunan hemşireler kitapla ilgili inceleme başlatılmasını istediler. Bu öyküyle ilköğretim çağındaki çocukların gözünde mesleklerinin küçük düşürüldüğünü ileri süren hemşirelerin tepkileri Meclis'e de taşındı. Hemşirelerin kendisine mektup ve faks gönderdiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in Meclis Başkanlığı'na verdiği önergeyi yanıtlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okuma parçasının hemşireliği küçük düşürücü yönü bulunmadığını savunarak, "Ders kitapları listesinden çıkarılması söz konusu değil" dedi.

Sabah
hemşirelerden
'öykü
tepkisi'
Yorum (3)
Dr.Cevdet
Deprem biz hekimlerin yüreğinde olmuş, bina yıkılsa ne olur? Yıkılan binalar yeniden yapılır ama kırılan yürekler tamir edilebilir mi? Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil. Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil. Dilek Özcengiz hocanın yüreği gibi bizlerinde yüreği bir kez değil, bin kez yıkıldı.Her şeyi ve bizim yüreğimizi yıkan herkesi alemlerin sultanına havale ediyoruz.
0
Cevapla
hbö
Şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir? müptelâyı gâma sor geceler kaç saat FUZULİ şeb-i yelda: yılın en uzun gecesi
0
Cevapla
Yavuz Eryılmaz
Türkiyede ilk olarak ,Adapazarı depreminden hemen sonra SSK Göztepe Hastanesine Ameliyathaneleri ve doğumhaneleri ile beraber 50 yataklı bir çelik konstrüksiyonlu hastane yapıldı. Hastanenin iki tane de yedek jeneratörü ve klima tesisatı vardı.Peki şimdi ne oldu dersiniz ??? Beraberce kutsal hac farizasını yerine getiren bundan önceki eski ve yeni başhekimler zamanında orası arşiv deposu olarak kullanılmağa başladı.. Yataklar, ameliyat ve doğum masaları, jeneratörler ve klima tesisatları tam anlamı ile "deve" oldular. Ve bir Allahın kulu da çıkıp bunlara yahu siz ne yapıyorsunuz demedi.. Ama bu uygulamalardan o kadar memnun kalındı ki, birisi profesör diğeri de rektör oldu. Allah yollarını açık etsin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir