Medimagazin logo

SSK'nın sağlık kurumlarına borçlarına tepki

Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ahmet Doğruyol, SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra borçlarının arttığını söyleyerek, ödeme yapılmadığına dikkat çekti
SSK'nın sağlık kurumlarına borçlarına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ahmet Doğruyol, SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra borçlarının arttığını söyleyerek, ödeme yapılmadığına dikkat çekti.


SSK İzmir Bölge Müdürlüğü önünde toplanan Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi üyeleri adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık ocaklarının ve hastanelerin verdiği hizmetin karşılığını SSK'dan alamadığını belirterek, "SSK'lı hastalarımızın devlet hastanelerinden ve sağlık ocaklarından tedavi hizmeti almaya başlamasıyla birlikte sağlık kurumlarımızın iş yükü çok büyük oranda artmıştır. SSK, özel hastane ve eczanelere ödemelerini zamanında yaparken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlara ödeme yapmamaktadır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sağlık personeline yüzde 500'lere varan oranlarda döner sermaye ödedikleri yönündeki açıklamayı da değerlendiren Doğruyol, ek ödemelerin birkaç kurumun dışında ifade edilen miktarda ve zamanında dağıtılmadığını, bazı kurumlarda çalışanların 4-5 aylık alacaklarının bulunduğunu kaydetti.


Belirtilen zamanlarda ve oranlarda ödenmeyen ek ödemelerin hiçbir işe yaramadığını belirten Doğruyol, "Başta SSK olmak üzere sosyal güvenlik kurumları İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve hastanelere ödenmesi gereken hizmet karşılığını ödesinler ki, çalışanlarımız Kurban Bayramı öncesi rahat bir nefes alabilsinler. SSK'nın İl Sağlık Müdürlüğü'ne 13 trilyon, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 14 trilyon lira civarında borcu bulunmaktadır" şeklinde konuştu.


İHA
ssk'nın
sağlık
kurumlarına
borçlarına
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir