Medimagazin logo

'Tercümanlıkla doktorluk olmaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışma yaratan "ithal doktor" projesine meslek örgütlerinin yanı sıra muhalefetten de tepki geldi. DYP, ANAVATAN ve MHP, Erdoğan’ın projesini sert dille eleştirdi
'Tercümanlıkla doktorluk olmaz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışma yaratan "ithal doktor" projesine meslek örgütlerinin yanı sıra muhalefetten de tepki geldi. DYP, ANAVATAN ve MHP, Erdoğan’ın projesini sert dille eleştirdi.


DYP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Prof. Taner Demirer, Başbakan Erdoğan’ı Türkiye’deki sağlık gerçeğini bilmemekle eleştirdi.

Hem Erdoğan’ın hem de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın sağlıkta sınıfta kaldığını savunan Demirer, şu değerlendirmede bulundu: "Sayın Başbakan herhalde rüya görüyor. Böyle her bulduğu yabancı doktoru bir ülkeden bir ülkeye getiremezsin. Tıbbi yeterliliği ve yabancı dile hakim olması gerikiyor. Dil hakimiyeti son derece önemli. Türkçe konuşmazsa doktorluk yapılamaz. Tercümanlıkla doktorluk olmaz.

Türkiye’deki hekimlerin sosyal ve maddi imkanlarının artırılması, doktor açığı olan bölgelerin cazip hale getirilmesi gerekmektedir. Sayın Başbakan herhalde kendisini yabancı doktorlara emanet ediyor.

Doktorlarımız yeterli teknik imkanlar yetersizdir. Bu imkanların yeterli hale getirilmesi lazım."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise Erdoğan’ın projesini değerlendirirken, yurt dışından doktor getirilmesinin teknik bir konu olduğuna dikkat çekti.

Şandır, "Ülkemizin doktor açığı varsa daha fazla Tıp Fakültesi açılması ve doktor yetiştirilmesi öncelikle düşünülmelidir" önerisinde bulundu.

Şandır, "Türk doktorları yeterli bulunmuyorsa bunun da tedbirleri alınmalıdır" diyerek, hükümetin gerekçesini topluma açıklamak zorunda olduğunu vurguladı.

ANAVATAN Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan da Atatürk’ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözlerini anımsattı.

Böyle bir söz varken Erdoğan’ın "dışardan doktor getireceğim" dediğine işaret eden Doğan, "Atatürk’ün söylediği o güzel sözler ya suya düşmüş ya da havada kalmıştır" dedi.



Hürriyet
'tercümanlıkla
doktorluk
olmaz'
Yorum (2)
Kader
Ben daha açıklayıcı bir yazı yazayım izninizle:Bedenen ve ruhen en üst seviyede yıpranan kimseden tolerans beklemeye ve görmeye hakkı olmayan herkesin sadece iş beklediği bir meslek.
0
Cevapla
neco
değerli akademisyen arkadaşlar, birgün bu hemşireler veya diğer tabip dışı sağlık çalışanları ne iş yapar. görev, yetki ve sorumlulukları ne olmalıdır. amiri başhemşire mi, başhekim yardımcılarımı yoksa önüne her gelen doktor amiri mi; bu mesleğin yasal kanunu ne olmalıdır deyip, bu konuda CTRL+c ve CTRL+V yapmadan kendi ülkenizin çalışma şartlarını düşünüpte bilimsel çalışmalar yapıp ilgili kurumları bilimsel çalışma veya kamuoyunu bilimsel makale manyağı (sayı bakımından fazlaca) yaptınız mı? her seferinde böyle yazılar yazıp şu olmalı bu olmalı mı dediniz? ben söyleyim mi? siz anlatacak mısınız)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir