Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı becayiş süresini uzattı

Sağlık Bakanlığı, 'ücretleri döner sermayeden' ödenmek kaydıyla işe yerleştirilen 10 bin 691 sağlık personeli için becayiş (karşılıklı yer değiştirme) hakkı tanıdı. Bakanlık, aşırı ilgi nedeniyle becayiş süresini 3 Mart'a kadar uzatmak zorunda kaldı
Sağlık Bakanlığı becayiş süresini uzattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, 'ücretleri döner sermayeden' ödenmek kaydıyla işe yerleştirilen 10 bin 691 sağlık personeli için becayiş (karşılıklı yer değiştirme) hakkı tanıdı. Bakanlık, aşırı ilgi nedeniyle becayiş süresini 3 Mart'a kadar uzatmak zorunda kaldı.


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, işe yerleştirilenlerden bir kısmının karşılıklı yer değiştirme hakkı tanındığından haberdar olmadığını, geç haber alanların ise sürenin kısıtlı olması nedeniyle farklı illerde bulunan sağlık birimlerine taleplerini bildirmede zorlandığının tespit edildiğini kaydetti.

Ünüvar, "Karşılıklı yer değiştirme talebi kabul edilenler de dahil olmak üzere adayların, yerleştirildikleri sağlık birimlerinde oluşturulan komisyonlara atanmaya ilişkin yapacakları müracaatlar 3 Mart 2006 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır" dedi.


Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlara alınan sağlık personeli şöyle:
"Hemşire, ebe, sağlık memuru, tıbbi sekreter, anestezi teknisyeni, dip protez teknisyeni, odyometri teknisyeni, fizyoterapist, sosyal çalıştırıcı, laboratuar teknisyeni, acil tıp teknisyeni, radyoloji teknisyeni, anestezi teknikeri, acil tıp teknikeri, laboratuar teknikeri, biyolog, psikolog, diş protez teknikeri, radyoterapi teknikeri, diyaliz teknikeri, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, ortopedi teknikeri, sağlık fizikçisi ve sağlık teknikeri."
Bu pozisyonlara yerleşen personel, yerleştiği birimin dışında herhangi bir nedenle (eş durumu, sağlık mazereti gibi) tayin talebinde bulunamayacak.

İHA
sağlık
bakanlığı
becayiş
süresini
uzattı
Yorum (2)
Nurcan
İyi günler Hocam; Biz yıllardır bu söyledikleriniz için sahada mücadele ediyoruz, ama keşke bu kadar kolay olsa,saha çok zor...
3
Cevapla
neco
sayın hocam yazıyon yazıyonda.. hala hemşire yetiştiren kurumlardaki akademisyenler bir meslek çerçevesi çizip bunu kanunlaştırmak için milletvekillerine sunmuş değil. yasal düzenleme çok yüzeysel. ne demişler bakladan aşure, erkekten hemşire olmaz.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir