Medimagazin logo

Mecburi hizmetteki doktora 10 bin YTL maas tartışması

SAĞLIK Bakanlığı’nın doktor açığı bulunan Doğu illerinde bu açığı kapatmak için 2003 yılının aralık ayında açtığı bin kişilik sözleşmeli ve kadrolu uzman ve pratisyen kadrosuna sadece 200 hekim başvurdu
Mecburi hizmetteki doktora 10 bin YTL maas tartışması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK Bakanlığı’nın doktor açığı bulunan Doğu illerinde bu açığı kapatmak için 2003 yılının aralık ayında açtığı bin kişilik sözleşmeli ve kadrolu uzman ve pratisyen kadrosuna sadece 200 hekim başvurdu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başvuru sayısının düşüklüğünü üzüntüyle karşıladığını söyledi. Akdağ doktorlara sitem ederek “8 ile 10 bin YTL aylık maaş bile doktorlarımızı cezbetmiyor” dedi.

Akdağ, hekime yoğun ihtiyaç duyulan Ağrı, Diyarbakır, Siirt, Hakkari ve Batman’a doktorların gitmemesini eleştirerek hakimlerin savcıların, emniyet görevlilerinin bile Doğu’da mecburi hizmet yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlattı.

AVRUPA’DA SONUNCUYUZ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülkemizdeki hekim sayısının çok yetersiz olduğunu belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre ülkemiz hekim sayısı bakımından Avrupa’da 52’nci ve sonuncu ülke. Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Tacikistan gibi ülkeler arasında yer alıyor” dedi. Bakan Recep Akdağ, tüm bölgelerde Türkiye ortalamalarını göz önüne alarak ihtiyaç duyulan hekimleri gönderebilmek için çalışmaya devam ettiklerini de söyledi.

RAKAMLAR HAYALİ

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personelin 7-8 bin YTL maaş aldığını söylese de gerçekte bu paranın alınmadığını belirterek, “Bu rakamlar hayali. Örneğin Hakkari’de çalışan pratisyen hekim 1200 YTL, uzman hekim bin 500 YTL, sözleşmeli pratisyen hekim bin 900 YTL, uzman doktor ise 3 bin 500 YTL alıyor. Bu aylıklarına bir de döner sermaye ücretleri ekleniyor. Döner sermayeyle birlikte en fazla 4 ile 4.5 bin YTL ücret alıyorlar” dedi. Gürsoy, Doğu illerinde hekimlerin görev yapmak istememesine ilişkin olarak ise “Öncelikle buraya gidenlerin dönüşte çektikleri zorluklar giderilmeli. Eğer doktorlar Doğu’da görevini tamamladıktan sonra istediği yere atanabileceğini bilirse seve seve burada görev yapar. Doktorların altyapı ve lojman gibi olanaklarının desteklenmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Akşam
mecburi
hizmetteki
doktora
10
bin
ytl
maas
tartışması
Yorum (1)
EBRU
Hocam merhaba,bende 9 yıllık hemşirelik yapıyorum.Söylediklerinize katılıyorum.Hemşireliğin meslek olduğu okul yıllarında benimsetilmeli,özellikle hastane stajlarında bunun hastane ve okul elbirliği ile desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir