Medimagazin logo

4.Devlet Hizmeti Yükümlülüğü İlan Metni

4.Devlet Hizmeti Yükümlülüğü İlan Metni
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN İLAN




3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa, 05/07/2005 tarihli ve 25866 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5371 sayılı Kanun ile eklenen ek maddeler uyarınca, 05/07/2005 (bu tarih dâhil) tarihinden itibaren; yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman tabip unvanını kazanan ve Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi http://personel.saglik.gov.tr de ismi ilan edilen personel için 12 Nisan 2006 tarihinde aşağıdaki temel bilgiler ve takvim çerçevesinde kura yapılacaktır.





A-GENEL BİLGİLER :



1- a) Devlet hizmet yükümlülüğü kapsamındaki adayların atamaları 657 sayılı Kanuna göre yapılacaktır.

b) Devlet hizmeti yükümlülerinin göreve başlamalarından sonra ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne (İl Sınav ve Kura Komisyonu) başvurarak talep etmeleri ve atandıkları birimde sözleşmeli pozisyon bulunması halinde 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personel statüsüne geçişleri yapılabilecektir.

2- Devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmakta olan personel mazeret ve zorunlu haller dışında başka yere atanamayacaktır.

3- Ataması yapılan veya göreve başlayan Devlet hizmeti yükümlülerinin atanma şartlarını haiz olmadıklarının sonradan anlaşılması halinde 657 sayılı Kanun veya 4924 sayılı Kanunun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

4- a)4924 sayılı Kanunun 7 nci maddesi hükmünce sonradan sözleşmeli statüye geçen adaylar, iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilir.

b)Sözleşmeli sağlık personeli olarak Devlet hizmeti yükümlülüklerini yerine getiren personelden sözleşmesi feshedilenler yükümlülüklerinin geri kalan kısmını Devlet memuru olarak tamamlarlar.

c)Devlet memuru olarak çalışmaktayken 4924 sayılı Kanun çerçevesinde sözleşmeli personel statüsüne geçenler, sözleşmelerinin bitiminde istekleri halinde 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre (Devlet hizmet yükümlülüğü süresini bitirdikten sonra) çalıştığı il emrindeki Bakanlığa ait boş Devlet memurluğu kadrolarına atanabilirler. Ancak, durumlarına uygun kadronun bulunmaması ve ilgilinin talebi halinde Bakanlığın uygun göreceği il emrindeki Bakanlığa ait boş Devlet memurluğu kadrolarına naklen atanırlar.

5- Devlet hizmet yükümlülüğü kapsamındaki personel, bu görevlerini tamamlamadan ayrılmaları halinde mesleklerini icra edemezler ancak; Devlet hizmeti yükümlüsü olarak çalışanlara; talepleri halinde, bu süre içerisinde mesleklerini serbest icra edebilmelerini teminen “Devlet Hizmeti Yükümlüsü” şerhi düşülmek kaydıyla belge verilebilecektir.

6- Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayanlar talepleri halinde sürelerle ilgili sınırlamalara tabi olmaksızın ilgili mevzuata göre kurum içi veya kurumlar arası naklen veya açıktan atamaya hak kazanırlar.

7- Devlet hizmeti yükümlüsü olarak yerleştirilen veya göreve başlayanlar, mevzuatta belirlenen haller ve mazeretler haricinde, yükümlülükleri bitmeden aynı unvanda/branşta başka kuralara katılamazlar.

8- 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayanların nakil talepleri anılan Kanun ve buna dayalı çıkmış olan mevzuat çerçevesinde değerlendirilecektir.

9- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tâbi olarak Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayanların nakil talepleri, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde hizmet puanları esas alınarak gerçekleştirilecektir.

10- 3359 sayılı Kanunun Ek 6. maddesinde yer alan zorunlu haller nedeniyle yapılacak nakiller, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 21, 24 ve 28. maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre yürütülecektir.

11- Devlet hizmeti yükümlülüğüne başlamadan veya Devlet hizmeti yükümlülüğü görevini yapmakta iken yurtiçinde veya yurtdışında tıpta uzmanlık eğitimi yapmaya hak kazananların veyahut tıpta uzmanlık eğitimine yurt dışında devam etmek isteyenlerin talepleri karşılanacak, bu personel Bakanlık Onayı ile kayıt altına alınacak ve takip edilecektir.

12- Bakanlıkça tescil edilmiş olan diploma, tıpta uzmanlık belgesi ve yandal uzmanlık belgeleri, yükümlülere Devlet hizmeti yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden sonra teslim edilecektir.

13- a) Devlet hizmeti yükümlülüğü süresinin hesabında fiilen çalışma esas olup, hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılacak; yıllık, mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise yükümlülük süresine ilave edilecektir.

b) Süresi içinde göreve başlamayanlar ile başladıktan sonra ayrılanların Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmedeki gecikme süresi, asıl süreyi geçmemek üzere Devlet hizmet yükümlülük süresine ilave edilecektir.





B-KURA TAKVİMİ :



Kurada aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

1- Kura başvuruları http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresine yapılacak olup 27/03/2006 Pazartesi günü başlayıp 31/03/2006 Cuma günü saat 18:00’de bitecektir.

2- Adayların http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresinden başvurularını yaptıktan sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak notere veya çalıştıkları kuruma onaylattırmalarını müteakip başvuru formlarını, atanmaya esas evrakı ve mazeret durumlarını belirten evraklarını en geç 05 Nisan 2006 Çarşamba gününe kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesinde olacak şekilde APS veya özel kargo şirketi ile göndermeleri gerekmektedir. Elden evrak teslim alınmayacaktır. APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

3- Atamaya esas teşkil edecek belgeler(*) yükümlülerce müracaatla birlikte gönderilecek, söz konusu belgelerin gönderilmemesi veya eksik gönderilmesi halinde ise atama sonuçlarının internet üzerinden ilan edildiği tarihten itibaren 20 gün içerisinde tamamlanacaktır.

4- Tasdikli başvuru formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın tercihleri geçersiz sayılacaktır. Bu kişiler ile kuraya başvurmayan veya hatalı form gönderen adaylar genel kuruya dâhil edilecektir.

5- Eş durumu mazereti olan adaylar tevsik edici belgeleri ( evlilik cüzdanının noter tasdikli fotokopisi, tayin talebinde bulunan adayın eşinin istihdam şeklini ve çalıştığı kurumu bildirir başlıklı, tarih/sayılı belge, dilekçe) başvuru formu ile birlikte Sağlık Bakanlığına göndereceklerdir. Mazereti kabul edilenlerin listesi ve mazeret kura yerleri 10/04/2006 tarihi mesai bitimine kadar http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

6- Sağlık mazereti olan adaylar, belgelerini (dilekçe, aşağıda ismi geçen hastanelerden(**) son 6 ay içinde almış oldukları sağlık raporları, raporda adı geçene ait vukuatlı nüfus kayıt örneği, rapor adayın kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişiye ait ise ikametgâh belgesi) başvuru formu ile birlikte Sağlık Bakanlığına göndereceklerdir. Sağlık Komisyonunca mazereti kabul edilenlerin listesi ve mazeret kura yerleri 10/04/2006 tarihi mesai bitimine kadar http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

7- Eş ve sağlık durumu mazeretlerini belirterek müracaatta bulunanlardan mazereti uygun görülmeyenler kuraya dâhil edileceğinden; adaylar mazeret taleplerinin yanında tercihlerini de diğer adaylar gibi yapacaklar, mazereti uygun görülmeyenlerden tercihte bulunmuş olanlar tercihlerine göre kuraya, tercihte bulunmamış olanlar ise genel kuraya tabi tutulacaklardır. Mazereti kabul edilerek 10/04/2006 tarihinde ilan edilen mazeret kura yerlerine yerleştirmeler, 12/04/2006 tarihinde http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacak olan kura ile tespit edilecektir.

8- Tercihlerine yerleştirilmeyenler genel kuraya katılacaklardır.

9- Kura noter tarafından 12/04/2006 tarihinde http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacaktır.

10- Kura sonuçlarının internet sayfasında ilanından itibaren, atamaya esas teşkil eden belgelerin olup olmadığına bakılmaksızın atamaları yapılacak ve atama kararları yükümlülere tebliğ edilmek üzere en geç 20 gün içerisinde 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre yükümlünün ikamet adresinin bulunduğu İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilecektir.

11- Tebligat yapılanların göreve başlama işlemlerinin 657 sayılı Kanunun 62 ve 63. madde hükümlerine göre yürütülecektir.





(*) Atamaya Esas Teşkil Edecek Belgeler:

6 Adet Vesikalık Fotoğraf

Mezuniyet Belgesinin Aslı veya Noter Tasdikli Örneği

İkametgâh İlmuhaberi

Nüfus Cüzdan Örneği

Adli Sicil Kayıt Belgesi

Askerlik Durum Belgesi (Erkekler İçin)

Malbildirim Formu (Damga pulu yapıştırılmış ve imzalı)





Not: 17 Şubat 2006 tarihinde yapılması planlanan ancak Danıştay tarafından yürütülmesi durdurulan 3.Devlet hizmet yükümlülüğü kurasında ismi yer alan tüm adayların da bu kuraya müracaat etmeleri gerekmektedir. Ancak atamaya esas teşkil edecek belgeleri ile eş ve sağlık durumundan müracaatı olanlardan durumlarında değişiklik olmayanların gönderdikleri belgeler geçerli olup, sadece PBS üzerinden yeniden başvuru yaparak başvuru formlarının yenilerini göndermeleri gerekmektedir.

4.devlet
hizmeti
yükümlülüğü
i̇lan
metni
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir