Medimagazin logo

Doktor Gören öldü mal kavgası bitmedi

Mirasını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayınca karısı ve çocuklarıyla mahkemelik olan doktor Muvaffak Gören'in cenazesine Vakıf'tan kimse katılmadı. Miras davası halen sürüyor.
Doktor Gören öldü mal kavgası bitmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mirasını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayınca karısı ve çocuklarıyla mahkemelik olan doktor Muvaffak Gören'in cenazesine Vakıf'tan kimse katılmadı. Miras davası halen sürüyor.

İstanbul Yeniköy'de bulunan 127 yıllık Hamopulos Yalısı'nın da dahil olduğu milyonluk mirasını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlamak isteyince karısı ve çocuklarıyla mahkemelik olan İstanbul Senfoni Orkestrası'nın kurucusu Doktor Muvaffak Gören, geçtiğimiz cumartesi günü vefat etti. Cenazesine Vakıf'tan tek bir kişinin katılmaması dikkat çekti.

SENFONİ ORKESTRASI'NI KURDU
Yeniköy'de 1920 yılında dünyaya gelen Muvaffak Gören, baba mesleğini tercih ederek doktor oldu. Ayten Hanım'la nikah masasına oturdu ve 1979 yapımı Hamopulos Yalısı'nda



yıllarca mutlu şekilde yaşadı. Çiftin mutluluğu çocukları Anber ve Tuncer'in dünyaya gelmesiyle daha da arttı. Doktorluk mesleğini yanı sıra müzikle de ilgilenen Gören, İstanbul Devlet SenfoniOrkestrası'nın kurucuları arasında yer aldı. Gören, 1997'de tüm mirasını ölümünden sonra eşi Ayten Gören'e, onun ölümünden sonra da Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanmasını talep etti.


BOŞANMA DAVASI AÇTI
Gören ailesinin mutluluğu bu olaydan sonra kabusa döndü. İlk olarak Ayten Gören (79), 2004 yılında kocası Muvaffak Gören'in (86) kendisini darp ettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu. Mahkeme çiftin, Yeniköy'deki yalının ayrı katlarında yaşamasına karar verdi. Bu arada mahkemeye başvurarak babasının 'gelir-gider akıllı' olduğunu iddia eden Anber Tanır'ın vesayet talebi reddedildi. Gören de, karısı ve çocukları Anber Tanır ile Tuncer Gören'i mirasından mahrum etmek ve karısından boşanmak için dava açtı.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ
86 yaşındaki Gören'in kalbi tüm bu yaşananlara dayanmadı ve geçtiğimiz ay kalp kapağındaki yırtık nedeniyle tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Gören, tekerlekli sandalye de bile olsa adliyeye gelerek mahkemede hem boşanmak istediğini hem de kızının vasi tayini isteğine şiddetle karşı çıktı. Ancak Gören, geçtiğimiz cumartesi hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Sabah
doktor
gören
öldü
mal
kavgası
bitmedi
Yorum (1)
Fatma Şener
Bu habaer metninde olmasada benzer haber metinlerinde adı güzelliklerle anılması gereken değerli bir insan olan Canan Bozkaya'yı yakinen tanımakla birlikte Dr. Muaffak GÖREN'in de manevi kızı olduğunu ve kendisine manevi olarak çok hakkının geçtiğini ve manevi kızı olarak yakın tanıklık etmekle birlikte halen şükranla anmaktadır. Böyle güzel insanları bu tarz çirkin söylemlerle karalayamazlar,, güneş balçıkla sıvanmaz.. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum ve lütfen böyle iyi insanlarımıza sahip çıkalım.Çünkü gerçekler tartışılmayacak kadar ortadadır..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir