Medimagazin logo

"Yeni kurulan hastane olmamıza rağmen çok büyük projelere imza attık"

Servergazi Devlet Hastanesi (SDH) Başhekimi Uzman Dr. Gürbüz Akçay, düzenlediği basın toplantısı ile hastanenin çalışmaları hakkında bilgi verdi
"Yeni kurulan hastane olmamıza rağmen çok büyük projelere imza attık"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Denizli Servergazi Devlet Hastanesi (SDH) Başhekimi Uzman Dr. Gürbüz Akçay, düzenlediği basın toplantısı ile hastanenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Servergazi Devlet Hastanesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başhekim Uzman Dr. Gürbüz Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Binali Yıldırım ve Denizlili milletvekillerinin katılımı ile açılan Servergazi Hastanesi'nin, yeni kurulmuş olmasının yanında çok da büyük yatırımlara imza attığını belirten Akçay, "Yeni kurulan bir hastane, hastalar az, doktorların muayenehaneleri uzak, pek çok hemşire ve ebe sağlık ocağından gelmiş, hastane çalışma şartlarına yabancıydı. Tüm personel, hastanenin geleceğinin çok iyi olacağı söylenilerek birebir ikna edildi. İnternet kuruldu, idare ve personel arası iletişim hızlı ve ulaşılabilir hale getirildi. Denizli Sağlık Hizmetlerini Güçlendirme Derneği ile yapılan ortak girişim sonrası tüm personelin kıyafeti ücretsiz olarak yenilendi. Her birime uygun kıyafet renkleri ayrıldı. Röntgen ünitesinin eksik olan radyasyon koruma sistemi, Atom Enerjisi Kurumu'nun teknik önerileri doğrultusunda, tüm duvarlar kurşunlanarak temin edildi. Bu şekilde, birim çalışanlarının ve hastaların radyasyondan etkilenmeleri önlenmiş oldu. Daha önce sadece gündüzleri hizmet veren biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarları, 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde düzenlendi. İkinci Biyokimya otoanalizör cihazi temin edildi" dedi.


Denizli'nin ihtiyacı olan ve uzun süredir açılamayan yoğun bakım servisleri için girişimlere başlandığını belirten Akçay, "Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği yapılarak hemşirelerin eğitimi yapıldı. Hastane içinde doktor ve yardımcı personel üniversiteden uzmanlar getirtilerek eğitildi. Eksik olan kan gazı ve benzeri cihazlar kısa sürede tamamlandı. Yoğum bakım servisimiz tam kadrolu olarak faaliyete başladı. Yoğun bakım servisimizde 36 yatak bulunmaktadır. 3 ayda bu servise yatan hasta sayımız 461 kişi olup doluluk oranımız yüzde 100'dür. 28 aralık 2005 tarihinde Manyetik Rezonans, Kemik Dansitometre ve Mammografi üniteleri açıldı. MR ile günlük ortalama 40 çekim yapılmakta. Kemik dansitometresi ile günlük ortalama 25, Mamografi ile ise 10 çekim yapılmaktadır. Bu cihazlarımız 24 saat hizmet vermektedir. Personel eksiğimiz, Sağlık İl Müdürlüğü ile yapılan yoğun çalışmalar neticesinde hızla kapatıldı" diye konuştu.


Daha önce hizmetli personel tarafından yürütülen, pansuman, dikiş atma, alçı-atel yapma işlerinin, bu hizmeti resmi olarak yapması gereken sağlık memuru ve hemşirelere devredildiğini belirten Akçay, "Poliklinik sayımızın artmasıyla Radyoloji Servisi'ne talep artmıştır. Bunu karşılamak için üçüncü röntgen cihazı kuruldu, gerekli personel desteği sağlandı. Elektronik ortamda personel giriş-çıkış sistemi kuruldu. Önceden imza atılarak yapılan bu işlem, artık 'Parmak Tanıma' sitemiyle yürütülüyor. Bu sistem yemekhaneye de kurularak fazladan yemek ücreti ödenmesi önlenmiş oldu. Genel cerrahi, kadın doğum, dahiliye branşlarında 24 saat acil uzman hekim nöbeti başlatıldı. Diğer branşlarda da icapçı nöbeti olup, doktorlarımız gerek duyulduğunda en kısa zamanda gelmektedir" şeklinde konuştu.


Servergazi Devlet Hastanesi'nin 2006 yılında yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Gürbüz Akçay, "Göz kliniği için bilgisayarlı muayene cihazları, yağ lazer cihazı alınacak. Röntgene, bilgisayarlı röntgen sistemi kurulacak.Yeni doppler usg, eko, holter, efor, yenidoğan küvözleri alınacak. Kıbrıs Şehitleri'ndeki Semt Polikliniği hizmete sokulacak. Acil ihtiyacımız olan uzman hekim branşları da bir an önce alınacak" dedi.


İHA
"yeni
kurulan
hastane
olmamıza
rağmen
çok
büyük
projelere
imza
attık"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir