Medimagazin logo

Anne ile Adli Tıp uzmanı kızını karşı karşıya getiren dava

Adli Tıp uzmanı Dr. Ümran Özkan, 66 yaşındaki annesini psikolojik tedavi için hastaneye yatırıp kendisini vasi tayin ettirdi. Taburcu olan anne ise "Benim aklım başım yerinde. Mallarımı yönetebilirim" deyip kızının vasiliğinin iptalini istedi
Anne ile Adli Tıp uzmanı kızını karşı karşıya getiren dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adli Tıp uzmanı Dr. Ümran Özkan, 66 yaşındaki annesini psikolojik tedavi için hastaneye yatırıp kendisini vasi tayin ettirdi. Taburcu olan anne ise "Benim aklım başım yerinde. Mallarımı yönetebilirim" deyip kızının vasiliğinin iptalini istedi


İstanbul Adli Tıp Kurumu 5. ihtisas Kurulu üyesi Kimya Mühendisi Dr. Ümran Özkan, 7 Temmuz 2005'te Fatih Kaymakamlığına başvurarak, "akıl hastası" olduğunu belirttiği annesinin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne şevkini istedi. Aynı akşam, polisler anne Döndüye Özkan'ı kelepçeleyip hastaneye yatırdı. Bir hafta sonra Dr. Özkan, Fatih 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, annesinin hukuki haklarının kısıtlanmasını ve kendisinin 'vasi tayin edilmesini' istedi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: 'Annemin adına kayıtlı l ev, 2 dükkan bulunup, emekli maaşı almaktadır. Hastanede yattığından dolayı emekli maaşının alınması ve gayrımenkullerinin idaresi için acilen vasiye ihtiyacı vardır."


Tek celsede vasi

Mahkeme, eksik belgelerin tamamlanması için 3 ay sonraya gün verdi. Döndüye Hanım l ay sonra taburcu oldu. Hakkındaki "şizofreni hastası" olduğuna dair rapor ise taburcu olmadan mahkemeye gönderildi. Bu sırada tüm evrakları elden takip eden Dr. Ümran Özkan, mahkemeye başvurdu ve 3 ay sonraki duruşmayı öne çektirip tek celsede kendisini vasi tayin ettirdi. Vasi kararını tesadüfen öğrenen anne, avukatı Erkan Ergüçlü'ye başvurdu. Ancak avukat tutma hakkı da yoktu. Bunun üzerine Avukat Ergüçlü, Döndüye Hanım'ın ablası Selvare Büyükçolpan'ın vekaletiyle "vasiliğin kaldırılması" için mahkemeye başvurdu.


Mallara tedbir

Dava dilekçesinde Dr. Özkan'ın 'bir senaryoyu aşama aşama uygulamaya koyduğunu' öne süren Avukat Ergüçlü vasiliğin iptalini istedi. Anne Özkan "Kızım bana 24 yıldır gelmiyor, evine de almıyor. Akıl hastası değilim. Kendi işimi kendim görüyorum. Kızımın vasiliğinin iptalini istiyorum" dedi. Vasi tayini davasının kötü niyetli olup olmadığını araştıran mahkeme, anne Özkan'ın, Davutpaşa'daki ev ve dükkanlarının satışını önlemek için üzerine tedbir konulmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.


Annemle aram iyi

Adli Tıp uzmanı Dr. Ümran Özkan, annesiyle arasının iyi olduğunu belgelemek için mahkemeye birlikte çekildikleri fotoğrafları sundu. Annesi ise, "İlk kez geçen Ramazan Bayramı'nda geldi ve bu fotoğrafları çekti" dedi.


Vatan
anne
ile
adli
tıp
uzmanı
kızını
karşı
karşıya
getiren
dava
Yorum (1)
ömer faruk atay
Sayın Prof.Uyer önemli bir konuya değinmişdir,kendisine teşekkür ederim.Kayıpları unutmak çok zordur.Örneğin PKK terörüne kurban giden askerlerimizn yasını millet olarak daima tutacağız.Bireysel olarak da ölen otistik oğlumun yardım alamadığımızdan yasını hep tutuyorum.Allah kimseye evlat acısı göstermesin.Milletimize de yeni acılar yaşatmasın.Çok zor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir