Medimagazin logo

Sahte doktora 50 bin YTL ceza

Sanayi ve Tİcaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tıp fakültesi diploması olmayan sahte doktora 50 bin YTL ceza verdi. Kurul ayrıca, gerçek dışı bilgilere dayalı reklam veren kuruluşlara da para ve durdurma cezası verdi.
Sahte doktora 50 bin YTL ceza
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sanayi ve Tİcaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tıp fakültesi diploması olmayan sahte doktora 50 bin YTL ceza verdi. Kurul ayrıca, gerçek dışı bilgilere dayalı reklam veren kuruluşlara da para ve durdurma cezası verdi.


Reklam Kurulu 11 Ekim 2005 tarihinde yaptığı 121. toplantısında 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16. maddesi hükmüne aykırı reklam verenlere ceza verdi. Buna göre, Adana İli Seyhan İlçesi'nde faaliyet gösteren Mehmet Karakuş isimli şahsa ait 'Çaredar: Mehmet Karakuş, Bilimsel-Mucit-Araştırmacı, Sağlıkta Devrim, Tıpta Çığır, Alternatif Tıp Profesyonel Beyin Bilimsel Tedavi' başlıklı broşürde ve www.caredarmucit.com adresli internet sitesinde, 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un hükümlerine aykırı olacak şekilde, tıp fakültesi diploması olmadığı halde çeşitli hastalıkların tedavisini yaptığına ilişkin ibarelerin yer aldığı gerekçesiyle, reklam veren Mehmet Karakuş'a 50 bin 12 YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine karar verildi.


Ayrıca, Balıkesir İli Bigadiç İlçesinde faaliyet gösteren Özel Bigadiç Fen Dershanesi'ne ait 'Askeri Okullara ve Polis Kolejlerine girişin adresi Bigadiç Fen Dershanesi' başlıklı broşür için 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 30. maddesi hükmü gereğince Valilik'ten (Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden) izin alınmadığı, ayrıca inceleme konusu broşürde yer alan ibarelerin dürüst rekabet ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle reklam veren Özel Bigadiç Fen Dershanesi'ne 5 bin YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine; Kayseri'de faaliyet gösteren Almer Turizm Tic. ve San. A.Ş.'ye (Almer Alışveriş Merkezi) ait Almer Kart ile ilgili olarak alışveriş merkezi içerisinde bulunan panoda ve 'Puan Kazanma Koşulları' başlıklı el ilanında yer alan, 'Aylık 25 milyon TL'lik harcamaların altında kalan alışverişe puan uygulaması yapılmaz' ifadesinden aylık toplam harcamaların 25 milyon TL'yi geçmesi durumunda puan kazanılabileceğinin anlaşıldığı; ancak, uygulamada tek seferde yapılan 25 milyon TL ve üzeri alışverişlere puan verildiği, tek seferde olmamakla birlikte aynı ay içerisinde yapılan toplam 25 milyon TL ve üzeri alışverişlere ise puan verilmediğinin tespit edildiği gerekçesiyle reklam veren Almer Alışveriş Merkezi'ne 5 bin YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine; Antalya İli Manavgat İlçesi'nde faaliyet gösteren Vaşington Tur. İnş.Yat. Tic. A.Ş.'ne ait Washington Resort Otel isimli tesisin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 yıldızlı Otel Turizm Yatırımı Belgesi iptal edildiği halde tanıtımlarının (broşür, davetiye) 5 yıldızlı otel olarak yapıldığı gerekçesiyle reklam veren otele 5 bin YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine; Antalya İli Manavgat-Side'de faaliyet gösteren Tursev Tur. Yat. Tic. A.Ş.'ne ait Tursev Maria Otel isimli tesisin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Tursev Maria Otel' adıyla 2 yıldız Turizm İşletmesi belgesi ile belgelendirildiği halde tanıtım araçlarında (broşür) 'Marin Otel' adı altında 3 yıldızlı olarak tanıtımının yapıldığı gerekçesiyle reklam veren otele 5 bin YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine; İstanbul İli'nde faaliyet gösteren Kampus İnş. Tur. Ve Dış Tic. Ltd. Şti.'ne ait Grand Medya Hotel isimli tesisin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 3 yıldızlı Otel Turizm Yatırım Belgesi olduğu halde tanıtım araçlarında (antetli kağıt, www.grandmedyahotel.net/hotelrooms.htm adresli internet sitesi) 4 yıldızlı otel olarak tanıtımının yapıldığı gerekçesiyle reklam veren hotele 44 bin 975 YTL idari para cezası ile durdurma cezası verilmesine karar verildi.

İHA
sahte
doktora
50
bin
ytl
ceza
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir